2024. április 20. 12:50

KezdőlapF1F1-es autóval száguldozni sípályán - Verstappen ezt már zöldfülű kezdőként kipipálta (videó)

F1-es autóval száguldozni sípályán – Verstappen ezt már zöldfülű kezdőként kipipálta (videó)

-

Max Verstappen még csak 18 éves volt, és egyetlen Forma-1-es győzelem sem szerepelt a neve mellett, amikor már elmondhatta magáról, hogy F1-es autót vezetett a világ leghíresebb sípályáján.

A Red Bull az évek során számtalan alkalommal állt elő igazán ötletes Forma-1-es bemutatókkal, de egyik sem volt annyira látványos, mint amikor 2016-ban az ausztriai Kitzbühelben rászabadították a 2011-es RB7-est – amelyet helikopterre juttattak el a helyszínre – egy sípályára. Ráadásul nem is akármelyik sípályára, hanem a világ leghíresebbjére, az úgynevezett Streifre, amelyen évről évre megrendezik a legendás Hahnenkamm síversenyt.

Max Verstappen a 2016-os kiadás felvezetéseként, a Red Bull által speciálisan erre a célra készített hólánccal bemutatózott az autóval 1600 méter magasan, 3500 néző előtt a hegyoldalban, amivel egy csapásra rekorderré is vált, előtte F1-es autót ilyen környezetben ugyanis még soha senki nem vezetett. „Nagyon klassz és szórakozató volt, már az autót az úton tartani is igazi kihívást jelentett” – nyilatkozta az akkor még a Toro Rossónál versenyző holland.

Hogy a Red Bull vadabbnál vadabb filmforgatásai közül is kiemelkedik ez a mutatvány, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az energiaitalos csapat is szívesen emlékszik vissza rá, ezért a minap megosztott egy rövid bejátszást a hat évvel ezelőtti felvételekkel. Mi azonban ennél egy kicsit bővebb visszatekintést is adunk, úgyhogy alább megnézhetik, milyen volt Verstappen szemszögéből a síkapuk között száguldani.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss