2024. április 23. 19:15

KezdőlapF1Alonso hivatalosan is megérkezett új csapatába (videó)

Alonso hivatalosan is megérkezett új csapatába (videó)

-

Noha a tavalyi szezonzáró után már vezette az Aston Martin autóját, Fernando Alonso a mai naptól mondhatja magát hivatalosan az istálló pilótájának. A silverstone-i gárda ebből az alkalomból videóval köszöntötte a kétszeres világbajnokot.

„Generációjának egyik kiemelkedő pilótájaként Fernando Alonso megkezdte az utazását az Aston Martin F1-el – írta hivatalos oldalán az Aston Martin ahhoz a videóhoz, amivel köszöntötte a 41 esztendős spanyolt. – Minden idők legtapasztaltabb Grand Prix-versenyzője, Fernando csatlakozik a csapathoz két meggyőző Forma-1-ben töltött évet követően, amit két év szabadság előzött meg. Több mint 20 évvel a bemutatkozása után ugyanazzal a nyugtalan sikeréhséggel és nyers tempóval rendelkezik, amivel 32 versenyt és két világbajnoki címet nyert.”

„Most minden képességét, sebességét és tapasztalatát annak szolgálatába állítja, hogy az AMF1-et a rajtrács elejére repítse. Nézze meg az alábbi videót ahhoz, hogy először vessen néhány pillantást Fernandóra az AMF1 pilótájaként.”

Alonso a tavalyi abu-dzabi szezonzáró utáni teszten már vezette az Aston Martin 2022-es autóját, az AMR22-est, de mivel december 31-ig szerződés kötötte az Alpine-hoz, még teljesen fehér overált és fekete sisakot viselt, valamint az autón sem lehettek szponzormatricák.

Január 1-től azonban a spanyol már hivatalosan is a silverstone-i csapat tagja. Azé a csapaté, amely kész arra, hogy profitáljon a mezőny legrutinosabb versenyzőjének tapasztalatából.

„Nagyon nyitottan állunk ahhoz az irányhoz, amerre fejlődünk. Én a Red Bulltól érkeztem, de jöttek emberek a Mercedestől és más csapatoktól is, és nyilvánvalóan Fernandónak is nagyon sokrétű a tapasztalata – nyilatkozta Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója. – Nem vagyunk annyira arrogánsak, hogy azt gondoljuk, mereven ragaszkodnunk kell ahhoz, ahogyan szoktuk csinálni a dolgokat. Ha [Alonso] bármilyen tapasztalattal segíteni tud minket, azt egyértelműen be fogjuk fogadni.”

Porig rombolják Schumacher első csapatának gyárát – egy darabka F1-es történelem tűnik el

Az Aston Martin az idén beköltözik jelenleg is épülő ultramodern gyárába, és saját szélcsatornát, valamint szimulátort is épít, hogy néhány éven belül az élmezőny tagjává váljon. A csapat már tavaly is megmutatta, hogy van benne potenciál, hiszen a katasztrofális évkezdet után a Spanyol Nagydíjon B-autót vetett be, majd az év második felében produkált fejlődésnek köszönhetően az Alfa Romeóval holtversenyben zárt a pontok terén, de a tabellán csak a hinwiliek mögött, a hetedik helyen végzett.

„Nagyon sokat számít ez abban, hogy építi az önbizalmunkat a következő szezonra – mondta Fallows a jól sikerült 2022-es felzárkózásról. – Egyértelműen olyan autóval kezdtük az évet, ami nem tartott ott, ahol akartuk, majd fejlődést mutattunk, különösen az év második felében. Igazán demonstráltuk, hogy azok a tervezési alapelvek, amelyeket bevezettünk, és némely filozófia, amit átvettünk, kifizetődik. Amit 2023-ban megpróbálunk megtenni, hogy nagyon agresszív fejlesztési stratégiát követünk, és építünk azokra a leckékre, amiket megtanultunk 2022-ben.”

Friss