2024. április 23. 12:20

KezdőlapF1Szőnyeggel okozhattak volna tragédiát a volt F1-es csapat tagjai

Szőnyeggel okozhattak volna tragédiát a volt F1-es csapat tagjai

-

Mókás, ám kicsit jobban belegondolva eléggé felelőtlen dolgot kért Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezére egykori csapatának tagjaitól.

A Bernie Ecclestone elbeszélésében a Forma-1 1950 óta íródó történetét bemutató Lucky! nem mindig kizárólag a királykategóriához szorosan kapcsolódó eseményekre koncentrál, hanem a dokumentum-sorozatban olykor kitekintünk Ecclestone magánéletére is. Egy ilyen kitekintés során mesélt el a 92 esztendős üzletember egy anekdotát arról, hogy az 1970-es évek végén akkori feleségével, Tuana Tannal beköltöztek a Londonra pazar kilátást biztosító luxusapartman, az Alembic House legfelső emeletére, majd az akkoriban a Brabham-istállót és a FOCA-t (Formula One Constructors Association – a „magánkézben” lévő, főleg brit csapatok szövetsége) irányító üzletember kitalálta, hogy kell neki egy hatalmas szőnyeg.

F1-es autóval hajtott neki egy rendőrnek, a Ferrari elnöke szerinte gyilkolni is képes lett volna

„Tuanával a South Banken levő Alembic House legfelső szintjére költöztünk. Gyönyörű kilátás nyílt a hatalmas ablakokból. Néhány dolgot átalakítottam, aztán eszembe jutott, hogy kellene egy szőnyeg is. Óriási volt, daruval emelték be. Nem ment egyszerűen, engedélyt kellett kérnem a rendőrségtől a daru használatára, és még utána is. Hagyjuk” – mesélte Ecclestone.

Itt azonban nem ért véget a történet, a szőnyeget ugyanis rövidesen a Brabhham alkalmazottainak kellett kihajítania az ablakon.

„Akkor láttam meg a szőnyeget, amikor már majdnem a lakásban volt, és nagyon nem tetszett a színe. Nem illett hozzám. Valahogy meg kellett szabadulnom tőle, úgyhogy szóltam néhány embernek a Brabhamtől, hogy jöjjenek fel hozzám. Meg is érkeztek, majd elhúztuk az egyik hatalmas üvegablakot és kidobtuk a szőnyeget a huszadikról az utcára. Szerencsére nem találtunk el senkit.”

Inkább ne gondoljunk bele, mi lett volna akkor, ha a súlyos szőnyeg egy arra sétáló járókelő fejére esik…

A szóban forgó épület a kép bal oldalán, fehérben látható:

Fotó: Stephen Richards

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss