2024. április 18. 22:02

KezdőlapF1Ezt tudja egy WRC egy F1-es autó ellen murván, havon, aszfalton és...

Ezt tudja egy WRC egy F1-es autó ellen murván, havon, aszfalton és Monacóban (videó)

-

Rendhagyó kísérletet hajtott végre az egyik szimulátoros YouTube-csatorna, és összemérte a Hyundai WRC-jét két 2022-es F1-es autóval.

Alighanem örök vitatéma lesz a rallyzás és a Forma-1 kedvelői között, hogy melyik sportág a nehezebb, melyikhez kell nagyobb tudás, illetve az F1-es pilóták vagy a rallyversenyzők-e a „tökösebbek.” Számtalan példát láthattunk már arra, hogy Forma-1-es versenyzők hüledezve élik át, ahogy egy rallyversenyző elviszi őket egy körre, majd teljesen őrültnek titulálják őket, de a Bajnokok Tornáján évről évre megnézhetjük azt is, ahogyan rallysok és F1-esek összecsapnak.

Ilyen az, amikor az F1-es pilótákat halálra rémíti egy raliversenyző (videó)

Olyat azonban még nem láttunk, hogy egy rallyautó és egy F1-es gép valós versenyt fusson egymás ellen különböző felületeken. Valószínűleg nem is fogunk, habár a Red Bull már havon és homokban is parádézott F1-es autóval, szóval akár kivitelezhető is lehetne. Ám amíg senki nem csinál ilyet, a Just Simracing YouTube-csatorna készítője gondolt egyet, és összemérte a Hyundai i20 N WRC-t a 2022-es Alfa Romóval, illetve Mercedesszel. Tette mindezt murván, havon, aszfalton, és Monacóban.

Az 1 km-s szakaszokon rendezett virtuális megméretéshez külön F1-es gumikat alkotott, illetve maximális leszorítóerőre állította be az Alfa Romeót és a Mercedest. Az óra ellen zajló küzdelem végül 2-2-es döntetlennel zárult. Monacóban és az aszfaltozott szakaszon az F1-es autó volt gyorsabb 9,4, illetve 2,5 másodperccel, ami viszont meglepő, hogy havon csak 2 tizedet kapott, murván pedig 2,2 másodperccel bizonyult lassabbnak.

Vajon a valóságban is hasonló eredmények születnének?


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss