2024. március 29. 11:11

KezdőlapF1Kiderült, mi lesz Verstappen pénzmosással vádolt személyes szponzorával

Kiderült, mi lesz Verstappen pénzmosással vádolt személyes szponzorával

-

Komoly változások lesznek a Max Verstappent is támogató Jumbo szponzorációs tevékenységében az idén, miután tavaly pénzmosással vádolták meg a cég azóta lemondott vezérigazgatóját.

Jelentősen csökkenti szponzorációs tevékenységeit a holland-belga élelmiszerlánc Jumbo, miután tavaly pénzmosási vádak merültek fel a cég akkori vezérével, Frits van Eerdel kapcsolatban, aki ezután le is mondott. Az Algemeen Dagblad most azt írja, hogy ennek eredményeként a Jumbo csökkenti sportszponzorációs tevékenységét. A cég belső vizsgálatot is folytatott, és nem talált egyéb szabálytalanságokat. Ennek ellenére 2023-ban nem lesznek jelen az egyik, általuk eddig kiemelten kezelt sportágban, a motocrossban, és egyéb, motorsport-szponzorációikat is felülvizsgálják.

Kivéve a Max Verstappennel fennálló együttműködést, az ugyanis a tervek szerint tovább folytatódik.

„A Motorsport különleges megvilágításba került – mondta a Jumbo megbízott vezérigazgatója, Ton van Veen az AD-nek. – Ez a szponzorációnkat is érinti a motorsportban, amit már nem sokáig folytatunk. Kritikus szemmel fogjuk megvizsgálni a tevékenységünket a motorsportban, kivéve a Max Verstappennel kötött szerződést.”

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a Van Eerd tulajdonában levő Racing Team Netherlands-istállóval. A hosszú távú világbajnokság LMP2-es kategóriájában szereplő csapatról Van Veen azt mondta: „A kérdés az, hogy a cégen belülről kell-e folytatnunk ezt a szponzorációt. Frits továbbra is gyanúsított, úgyhogy meg kell várnunk, mi lesz a vizsgálat eredménye.”

Kérdéses a csapat jövője:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss