2024. április 20. 00:59

KezdőlapF1Kevesen gondolnák, milyen kincseket őriz a McLaren Lewis Hamilton autójáról (fotó)

Kevesen gondolnák, milyen kincseket őriz a McLaren Lewis Hamilton autójáról (fotó)

-

A McLaren a minap posztolta a közösségi médiába, hogy milyen történelmi jelentőségű kincsek birtokában van a 2008-as szezonból.

Több csapat, köztük a McLaren is jókora gyűjteménnyel rendelkezik egykori Forma-1-es autóiból, amelyeket időről-időre menet közben is megcsodálhatunk. Ezekhez a kocsikhoz jó esetben persze a velük egyidőben gyártott tartalék alkatrészek is tartoznak, ám a bemutatókon vagy történelmi versenyeken nem a koruknak megfelelő abroncsokon, hanem úgynevezett demógumikon szoktak futni.

Mi az?: Világbajnok autó, amivel Schumacher soha nem versenyzett, de vezette, és nem Ferrari

Ez már csak azért is így van, mert a versenyek végén a csapatok nem tarthatják meg az ott használt gumikat, hanem vissza kell azt szolgáltatniuk a gyártónak. A McLaren azonban nem így tett a 2008-as Brazil Nagydíj után, és megtartotta azt az intermediate gumiszettet, amelyen Lewis Hamilton célba ért a minden idők legőrültebb befutóját hozó (Hamilton az utolsó kanyarban előzte meg Timo Glock Toyotáját, és biztosította be a világbajnoki címet a versenyt közben már megnyerő Felipe Massa előtt) finálén.

A féltve őrzött Bridgestone-abroncsokról a csapat a minap fényképet posztolt a közösségi médiában. A gumikon matrica jelzi, hogy melyik versenyről és melyik autóról valók, valamint csupa nagybetűvel rájuk van írva, hogy KEEP, azaz szabadfordításban: „ki ne merd dobni”.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss