2024. március 28. 18:00

KezdőlapF1Räikkönen után újabb F1-es világbajnok kóstolhat bele a rallyzásba?

Räikkönen után újabb F1-es világbajnok kóstolhat bele a rallyzásba?

-

Kimi Räikkönen után újabb Forma-1-es világbajnok adhatja a fejét rallyzásra, vagy legalább próbálhatja ki magát a sportágban. Ráadásul a WRC-ben 2010-ben és 2011-ben versenyző finn pilóta egyik barátjáról van szó.

A Forma-1-ből a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon visszavonult Sebastian Vettelt a jövőben akár rallyversenyeken is viszontláthatjuk, a négyszeres világbajnok ugyanis nem zárta ki, hogy barátja és korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen példáját követve ő is belekóstol ebbe a műfajba.

„Természetes, hogy az ember megvizsgálja a lehetőségeit. A válasz azonban az, hogy nem tudom – válaszolta Vettel az F1.com-nak arra a kérdésre, hogy mihez kezd a jövőben. – Azt hiszem, eléggé várom, hogy kezdetben ne csináljak semmit, aztán meglássam, hogy ez miként hat rám. Rengeteg egyéb dolog van a fejemben, más érdeklődési körök és ötletek a versenyzésen túl.”

„Persze, olyan hosszú ideig versenyeztem, és ez központi szerepet tölt be az életemben, hogy nagyon nehéz lesz azt mondani, hogy nem fog hiányozni, de hogy mennyire, és elkezdek majd lehetőségek után nézni, azt meglátjuk.”

Räikkönen már a rajt előtt zúzott, Bugalski elverte a WRC-ket

Vettel a hétvégén a Bajnokok Tornáján vesz rész Svédországban, ahol rallyautót is fog vezetni, de ezt természetesen össze sem lehet hasonlítani egy rendes rallyversennyel. A 35 esztendős németet ugyanakkor talán előbb-utóbb ilyenen is láthatjuk.

„Valamilyen oknál fogva mindig kedveltem a rallyt, de azt komoly kihívásnak tartom, mert annyira más ahhoz képest, amit a klasszikus pályaversenyzésben csinálunk. Szóval nem tudom, meglátjuk.”

Az biztos, hogy a jövőbeli terveibe beleillene, hogy kipróbáljon egy olyan dolgot, ami merőben új lenne a számára.

„[A visszavonulásra] lehetőségként tekintek, hogy sokat tanuljak magamról, és hogy olyan helyzetbe hozzam magam, amilyenben korábban még nem voltam, és amelyben nem mozgok otthonosan, mert szerintem az igazság az, hogy annyi év után tudjuk, miként végezzük ezt a munkát. Nem mondanám, hogy álmunkból felkeltve is, mert az arrogáns lenne, de rengeteg a rutinunk és a tapasztalatunk.”

„Rengeteg minden nem ér többé meglepetésként, ezért várom, hogy meglepődjek, és mint mondtam, tanuljak magamról, több időt töltsek a gyerekekkel és a családommal, együtt tanuljak velük. Mindez más kihívás lesz a számomra és más ahhoz, amit eddig csináltam. És talán lesz időm olyasmire, amire eddig nem volt, mert eddig a Forma-1-ben versenyeztem.”

„Meglátjuk. Most nem arról van szó, hogy van egy naptáram, amiben benne van, hogy márciusban ezt fogom csinálni, áprilisban ezt, májusban meg amazt. Várom, hogy ne legyen beosztásom, előbb-utóbb pedig nyilván találnom kell dolgokat, amik lefoglalnak, mert szorgos méhecske vagyok, akinek jár az agya.”

Ezek a dolgok pedig természetesen túlmutatnak a versenyzésem, elkötelezett aktivistaként Vettelt ugyanis rengeteg minden foglalkoztatja, de talán előbb-utóbb elkezd majd viszketni a tenyere, és ha a Forma-1-ben nem is, a rallyversenyeken ismét a volán mögött láthatjuk.

Vettel a Red Bull helyett az Audival is visszatérhet az F1-be, és akár Binottóval is újra összeállhat


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss