2024. április 27. 03:20

KezdőlapF1Akkora a titkolózás, hogy a Red Bull megint mindenkit átverhet az új...

Akkora a titkolózás, hogy a Red Bull megint mindenkit átverhet az új autójával?

-

Sajtóhírek szerint a Red Bull a tavalyihoz hasonló húzásra készül az idei autóbemutatóján is, sőt, lehet, hogy annál is tovább mennek.

Rég leáldozott már a nagyszabású Forma-1-es bemutatók kora, amikor még a kisebb csapatok sem csupán kigurították a legújabb modelljüket a garázs elé valamelyik szezon előtti teszten – miközben „a nagyok” egzotikus helyszíneken, vagy éppen a Spice Girls tagjainak társaságában parádéztak –, hanem megadták a módját az új versenygép prezentálásának.

Embed from Getty Images

A McLaren az 1997-es autóját az akkor csúcson levő Spice Girsl-el mutatta be

A 2022-ben bevezetett szabályreformok azonban már a Covid előtt megszokottá vált online bemutatókon kívül egy újabb jelenséget is hoztak, hiszen tavaly több istálló is csak egy bemutató autót „prezentált” valódi kocsi helyett, azaz tulajdonképpen csak a 2022-es festését mutatta meg.

A RacingNews365.com szerint ebből, a legújabb modellt váró szurkolóknak és újságíróknak egyaránt kissé bosszantó húzásból az idén sem lesz hiány, sőt, a Red Bull és az Alpha Tauri a szaklap szerint új szintre fogja emelni a titkolózás művészetét, és egyenesen autó nélküli bemutatót tart New York-ban.

Jobb esetben a tavalyi autót elviszik és „felöltöztetik” az idei színekbe, de azon ezek után senki ne lepődjön meg, ha február 3-án még nem pillanthatja meg, hogy mivel versenyez az idén Max Verstappen, Sergio Pérez, Cunoda Juki és Nyck de Vries.

Az RN365 szerint hasonlóra készült az Alfa Romeo is, és könnyen elképzelhető, hogy nem ez a három istálló lesz az egyetlen, és mások sem fogják a bemutatón megmutatni az idei autójukat. Az Aston Martin viszont biztosan nem lesz köztük, ők ugyanis már elárulták, hogy nem trükköznek, és a tavalyihoz képest szinte minden elemében megváltozó idei kocsit leplezik le.

Nagy dobásra készül Red Bull? – ezzel az autógyártóval szövetkezhet az energiaitalos csapat

Érdekességek ugyanakkor így is várhatnak ránk a Red Bull New York-i prezentációja során, az istálló ugyanis várhatóan részleteket közöl majd a 2026 utáni terveiről (ekkor lép életbe az új motorszabály a Forma-1-ben), a helyszínválasztás miatt pedig sokan arra tippelnek, hogy – miként azt már korábban is pedzegették – a Forddal kötött megállapodást jelentenek majd be.

Friss