2024. március 29. 12:26

KezdőlapF1Olyan, mint Valentino Rossi? - Ezért lesz Alonso előrelépés Vettelhez képest

Olyan, mint Valentino Rossi? – Ezért lesz Alonso előrelépés Vettelhez képest

-

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke úgy véli, Fernando Alonso új szintre emelheti őket.

Sebastian Vettel visszavonulása után az Aston Martin az idei szezonra sem maradt világbajnok nélkül, hiszen csatlakozott az istállóhoz Fernando Alonso. A spanyol veterán 41 évesen is rendkívül magas szinten teljesít, miközben kétségtelenül teljesen más karakter, mint a német. Mike Krack, az Aston Matin csapatfőnöke szerint pedig pont ideális ahhoz, hogy új szintre emelje a silverstone-i gárdát.

„Ez egy jó kérdés – nyert némi időt magának Krack a spanyol AS azon kérdésére, hogy Alonso szerződtetésével egy lépéssel tovább fejlődhetnek-e ahhoz képest, ahol Vettellel voltak. – Seb négyszeres világbajnok, de más ember. Úgy döntött, hogy befejezi, amikor Fernando úgy határozott, hogy még tovább marad. Ez megváltoztatja a csapat motivációját, más a dinamikája ennek a csapatban.”

Alonso első napja az Aston Martinnál:

„Hálásak vagyunk azért, amit Sebastian hozott, új szintre emelte a csapatot, de a befektetés és Fernando éhsége még tovább fog vinni minket.”

Krack nem aggódik Alonso kora miatt sem, mer szerinte „ha mindenki ugyanolyan autóban ülne, [Alonso] az első sorban lenne.”

„A fő feladatunk olyan autót adni Fernandónak, ami képes erre. Ha létrehozzuk, ő oda fog érni vele, ahol lennie kell” – jelentette ki a csapatfőnök.

„Persze, mondhatjuk, hogy már nincs sok éve a Forma-1-ben, de nem vagyok benne biztos, hogy ő is így látja ezt. Valentino Rossi esetében is láthattuk, milyen, amikor valaki ennyire motivált – utalt a MotoGP-ből közel 42 évesen visszavonult legendára. – Ha a motiváció, az elkötelezettség, a fizikális és mentális felkészülés, valamint a tehetség és a tapasztalat is adott, akkor nem gondolom, hogy kevés ideje van hátra.”

Alonso meglepődött és néhány titkos részletet is elárult, miután tesztelte Vettel autóját

Nagyok a tervek, de kérdés, hogy mikorra érnek be

Krack elmondta, hogy az Aston Martin befektetései (három új gyárépületetek, amelyekből kettőbe már nyáron beköltöznek, valamint új szimulátor és szélcsatorna) azonal meggyőzték Alonsót arról, hogy csatlakozzon hozzájuk, mert szerinte náluk tényleg kézzelfogható, hogy komolyak az ambícióik. Ez ugyanakkor nem jelenti automatikusan azt, hogy hamarosan nyerni fognak.

„A tavalyi nyári szünet kezdete óta a 2023-as autóra koncentrálunk. A munka már azelőtt elkezdődött, de a legfontosabb dolgoknak néhány héttel a nyári szünet előtt vágtunk neki. A lehető leggyorsabban akarunk előrelépni. Nagyon könnyű beszélni róla, és azt mondani, hogy ezt vagy azt fogjuk csinálni, de a Forma-1 nem ilyen kiszámítható. Itt minden relatív. Ha a többi csapat is annyit fejlődik, mint mi, akkor ugyanott fogunk maradni” – ecsetelte a csapatfőnök.

Porig rombolják Schumacher első csapatának gyárát – egy darabka F1-es történelem tűnik el

„Többet kell előrelépnünk, mint a többieknek. Tavaly mélyről indultunk, és nagyon nehéz volt felzárkózni. Az idén jobb alapokról akarunk kezdeni, mert a költségplafon miatt az ember nem engedheti meg magának, hogy rossz rajtot vegyen. Minden lépés nagyon költséges. Tavalyelőtt és tavaly hetedikek voltunk, most innen kell építkeznünk.”

„Minden csapat nagyon magas szintet képvisel. Tavaly az autók túlsúlyosak voltak, és eltérő aerodinamikai koncepciót alkalmaztak. Egy, az új szabályok között eltöltött év után viszont könnyebb lesz megválasztani a jó irányt, noha nem lesz mindenki képes ugyanakkora fejlődésre.”

Az biztos, hogy az Aston Martin nagy reményekkel vág neki már a 2023-as évnek is, hiszen szinte nincs olyan részlete a 2022-es versenygépüknek, ami megegyezne az idei autóéval. Hogy a valóságban ez pontosan mit jelent, az viszont csak a februári bemutatón derül ki, amelyről már előre közölték, hogy a valódi autójukat fogják leleplezni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss