back to top
2024. szeptember 08. 01:29

KezdőlapF1Mick Schumacher a McLarennel térhet vissza? - 2023-ban akár ez is megtörténhet

Mick Schumacher a McLarennel térhet vissza? – 2023-ban akár ez is megtörténhet

-

Mick Schumacher nemcsak a Mercedesnél kaphat az idén esélyt arra, hogy visszatérjen a Forma-1-es rajtrácsra. 

A Mercedes a minap fényképeket tett közzé arról, hogy az idei szezonra tartalékpilótának szerződtetett Mick Schumacher átesett az üléspróbán a csapat brackely-i főhadiszállásán.

A tavalyi szezon végén a Haastól elküldött német versenyző az idei autó, a W13-as pilótafülkéjének másában foglalt helyet, hogy az istálló elvégezhesse az ilyenkor szükséges méréseket, és – habár erről nem tette közzé fotó – levegyék a mintát Schumacherről a testre szabott ülésének elkészítéséhez arra az esetre, ha bármikor be kell majd ugrania Lewis Hamilton vagy George Russell helyére.

Ám ennél érdekesebb fotók is napvilágot láttak ma Schumacherről, ugyanis a Mclaren is posztolt róla, amint náluk is üléspróbán vesz részt, illetve Andrea Stella csapatfőnökkel pózol.

Schumacher a McLaren üléspróbáján

A wokingi istálló egyúttal bejelentette, hogy a Mercedesszel érvényben levő megállapodásuk értelmében az ő tartalékjuk is Schumacher lesz 2023-ban.

Mindez azt jelenti, hogy a hétszeres világbajnok fia Lando Norris vagy Oscar Piastri kényszerű hiányzása esetén is versenyezhet az idén az F1-ben.

És nem zárható ki, hogy még tovább nőnek majd az esélyei, ha a szintén Mercedes-motoros Williams is számít majd rá tartalékként (az Aston Martin szerződtette erre a szerepkörre Stoffel Vandoorne-t).

Friss