2024. április 26. 11:08

KezdőlapF1Schumacher legendás autóját vezette Charles Leclerc (videó)

Schumacher legendás autóját vezette Charles Leclerc (videó)

-

A monacói versenyző a hétszeres világbajnok 2003-as autóját próbálhatta ki. Michael Schumacher ezzel a kocsival döntötte meg Juan Manuel Fangio addig fennálló rekordját.

Nem újdonság, hogy Charles Leclerc korábbi Forma-1-es Ferrarikat próbál ki, hiszen vezette már a Scuderia 1951-es, 1967-es, 1974-es és 1979-es torpedóját is. Az 1996-tól 2006-ig tartó Schumacher-korszak azonban kimaradt, egészen mostanáig, Leclerc-nek ugyanis megadatott a lehetőség arra, hogy az Abu-dzabi Nagydíjnak otthont adó Yas Marina versenypályán beüljön a 2003-as szezonban használt Ferrari F2003-GA-ba.

A bal oldali képen Leclerc még autogramot kér gyerekként a Ferrarinál versenyző Schumachertől, a jobb oldalin pedig már arra készül, hogy az autóját vezesse:

A hétszeres világbajnok hatodik vb-címét nyerte a V10-es motorral hajtott versenygéppel, azaz ezzel az autóval döntötte meg Juan Manuel Fangio rekordját. Az F2003-GA próbáját a helyszínről figyelte Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke, aki 1999 és 2004 között zsinórban hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki címet nyert Schumacherrel, és aki Leclerc-hez is közel áll, hiszen fia, Nicholas Todt a monacói pilóta menedzsere.

A tesztről egyelőre korlátozott mennyiségben kerültek fel videók, amelyek alább tekinthetők meg, de amint lesz több felvétel, azokkal frissítjük a cikket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvo Santuccio (@salvo_santuccio_)

 

 

Friss