2024. április 20. 09:31

KezdőlapF1Alonso és Hamilton is pályára lépett Jerezben (videó)

Alonso és Hamilton is pályára lépett Jerezben (videó)

-

Az Aston Martin és a Mercedes tavalyi F1-es autóinak hangja töltötte be a Spanyolországban található jerezi aszfaltcsík környékét, ez a két csapat ugyanis kedden és szerdán is itt tesztel.

Valamivel több mint két héttel a hivatalos bahreini teszt előtt utoljára lépnek pályára a Pirelli gumitesztjének keretein belül csapatok a szezon előtt. Ez esetben a Mercedes és az Aston Martin segít az olasz gyártónak a spanyolországi Jerezben kedden és szerdán. A teszten Fernando Alonso és Lewis Hamilton is autóba ült Jerezben.

A Forma-1 gumiszállítója már a 2024-es szezonra tesztel, amihez több csapat is segédkezik neki. Most éppen a Mercedes (ők már február elején is részt vettek egy teszten), valamint az Aston Martin volt a soros.

A silverstone-i istálló tavalyi autóját így a tavalyi abu-dzabi tesztelés után másodszor vezethette Fernando Alonso, akinek külön kapóra jött ez az alkalom, hiszen az Alpine-tól érkezve minden méter kiemelten fontos a számára, amit az Aston Martin autójában tölthet, még ha egyelőre csak a tavalyi kocsiba is ülhetett be.

„Az ilyen napok nagyon-nagyon fontosak nekem, hogy készen álljak Bahreinre. Mindig a maximumra törekszem, soha nem vagyok alulmotivált, és biztosra kell mennem, hogy 100%-ot nyújtok. Készen állok a következő kihívásra. Ez nagyon különleges lehetőség nekem ezzel a csapattal, és úgy gondolom, hogy ez egy győztes projekt” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok az Aston Martin által közzétett videóban.

Alonsónak nem mellesleg ez az első hivatalos fellépése az Aston Martin versenyzőjeként, hiszen tavaly év végén még szponzormentes autóval és overálban körözhetett csak, hiszen december 31-ig szerződésben állt az előző csapatával.

Ami a Mercedest illeti, a február elején, a Paul Ricardon teljesített teszthez hasonlóan most is a két állandó pilóta, Lewis Hamilton és George Russell ül autóba, akik alighanem nem bánják, hogy végre búcsút inthetnek a W13-as konstrukciónak.

A Pirelli a két nap során a száraz pályás abroncsait tesztelteti a csapatokkal.

Videók a tesztről

Alonso:

Hamilton:

Alonso és Hamilton:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss