2024. április 19. 13:42

KezdőlapF1Megjött az új Ferrari, és rögtön pályára is lépett - videón az...

Megjött az új Ferrari, és rögtön pályára is lépett – videón az első körei!

-

Mondhatni szokás szerint óriási várakozások előzték meg a Ferrari idei Forma-1-es autójának bemutatóját, amellyel a Scuderia újra nekifut, hogy megpróbálja megszakítani 2008 óta tartó világbajnoki cím nélküli időszakát.

Fioranóban, nagyszabású bemutató keretein belül, saját tesztpályáján mutatta be a Ferrari azt az autót, amellyel nekivág a 2023-as Forma-1-es szezonnak. Az SF-23 névre keresztelt versenygéppel a csapat egyértelmű célja, hogy végre ismét világbajnok legyen. Erre változatlan pilótafelállással (Charles Leclerc, Carlos Sainz), viszont a Mattia Binottót váltó Frédéric Vasseur személyében új csapatfőnökkel készül az istálló.

Miként az az eddig bemutatott 2023-as autókra is jellemző volt, az új Ferrarin is láthatók a 2022-es Red Bull RB18-as által inspirált megoldások, és bár a kocsi az SF-75-ös evolúciója, több ponton (elsősorban az oldalszekrényeknél és a kerekek előtti traktusnál) is eltér attól.

Íme:

A csapat szakított az elmúlt évek bemutatóinak forgatókönyvével, és a mezőnyből egyedüliként nemcsak bemutatta a 2023-as autóját, hanem rögtön pályára is vitte azt, amit élőben közvetített. Hogy miként festett az SF-23-as a fioranói tesztpályán a lelátón őrjöngő 500 tifosi előtt, az az alábbi linken elérhető videóból derül ki.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss