2024. április 20. 13:03

KezdőlapF1Hatalmas baki a Mercedestől, kiszivárgott, milyen lesz a 2023-as autó

Hatalmas baki a Mercedestől, kiszivárgott, milyen lesz a 2023-as autó

-

A Ferrari rendhagyó bemutatója után egy nappal a Mercedes is leleplezi 2023-as Forma-1-es autóját, a Mercedes W14-et, amelyről viszont a közösségi médiában már korábban elkezdett terjedni egy fotó.

Nagy várakozás előzi meg a Mercedes 2023-as F1-es autójának, a W14-esnek a bemutatóját. És nemcsak azért, mert továbbra is a Forma-1 egyik topcsapatáról van szó, hanem legfőképp azért, mert a tavalyi, W13-as modell finoman fogalmazva sem sikerült jól, és bár a csapat a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a szezon második felére javított rajta, Brazíliában pedig nyerni is tudtak, messze elmaradtak az előzetes várakozásoktól.

Egy ilyen szezon után pedig mindig adja magát a kérdés, hogy az adott istálló teljesen tiszta lappal kezd, és merőben más autót épít, vagy igyekszik megtartani a pozitívumokat, és a folytonos fejlődés elvét követve kiküszöböli a hibákat. A Mercedes esetében a legnagyobb kérdés pedig az volt, hogy kitartanak-e a tavaly nagy meglepetést kiváltó oldalszekrény-koncepció mellett, azaz az idei autón is a rendkívül keskeny oldaldobozokat látjuk-e, vagy esetleg a Red Bull vagy a Ferrari által járt utat fogja követni a W14-es.

Nos, úgy tűnik, hogy a Petronas saját YouTube-streamjének elpróbálása során hiba csúszott a gépezetbe, és kiszivárgott az idei autóról egy kép, amely megválaszolta a fentebbi kérdést is (maradtak a keskeny oldalszekrények).

Egyúttal egy másik váratlan fejleményre is fény derült: az idei autó ismét teljes fekete lesz.

Íme:

A bemutatón kiderült, hogy ez tényleg a valós autó:

A Mercedes bemutatóját alább követheti élőben, illetve annak vége utáni nézheti vissza teljes egészében:

Az idei autót már a mai nap folyamán pályára is viszi a csapat Silverstone-ban, hogy első idei filmes napját felhasználva 100 km-t tegyen meg vele. A Mercedes remélhetőleg a bejáratásról is közzétesz majd fotókat és videókat, ezekkel, illetve Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff és Mick Schumacher nyilatkozataival a nap folyamán külön cikkekben jelentkezünk.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss