2024. április 27. 00:00

KezdőlapF1Leclerc a Mercedeshez tart? - reagált a pletykákra a monacói pilóta

Leclerc a Mercedeshez tart? – reagált a pletykákra a monacói pilóta

-

Korábban felmerült, hogy amennyiben nem sikerül jelenlegi szerződése lejártáig világbajnoki címet nyernie a Ferrarival, Charles Leclerc elhagyhatja a maranellói istállót, és a csapat egyik legnagyobb riválisához igazolhat. Most maga az érintett reagált erre.

Charles Leclerc szerződése a következő szezon végén lejár a Ferrarival, a monacói pilótát pedig már szóba is hozták a Mercedesszel. Ahhoz persze, hogy a 2025-ös szezontól a brackley-iek pilótája legyen, valószínűleg Lewis Hamilton 2024 végi visszavonulása kellene. Amennyiben Hamilton az idén egy évnél többet hosszabbít, ez csak abban az esetben tűnik elképzelhetőnek, ha megszerzi a nyolcadik vb-címét.

A Ferrarival az idén már ötödik szezonját kezdő monacói azonban most kijelentette, egyelőre minden erejével azon van, hogy a maranellóiakkal legyen sikeres. „Nem sietek [azzal, hogy a jövőmön gondolkozzam]. Tudom, hogy azon aggódtok, hogy a Mercedeshez mehetek, de őszintén mondom, hogy nincsenek tárgyalások” – idézi őt az olasz Quotidiano Nazionale.

„Jól érzem magam a Ferrarinál, érzem az emberek szenvedélyét. Izgatott vagyok amiatt, hogy elérjem a saját és mindenki álmát, és nyerjek a Ferrarival. Hétfőn utazom Bahreinbe, és már alig várom, hogy ott legyek. Jön három nap teszt a riválisokkal. Jelenleg nincs sok értelme megítélni, hogy milyen az autó. Rögtön mondtam, hogy az első benyomás jó, de minden a többiekkel való összehasonlításon múlik.”

Frédéric Vasseur csapatfőnökhöz hasonlóan Leclerc sem tagadta, hogy az idén világbajnok szeretne lenni.

„A cél a győzelem. Nagyon várom már, hogy visszaüljek az autóba, és megpróbáljam megnyerni a bajnoki címet. Tavaly jó lépést tettünk előre, az idén pedig ugyanerre van szükségünk, és remélhetőleg akkor bajnokok lehetünk. Ez a célja a csapatnak és nekem is. Többet nyerni, és következetesebbnek lenni az elsőtől az utolsó futamig. Két nehéz év után 2022 jó előrelépés volt, de mindkét bajnokságban másodikok lettünk. Remek munkát végeztünk a gyengeségek orvosolásával, és remélhetőleg az idei év jobb lesz.”

Friss