2024. április 26. 00:02

KezdőlapF1Összetörte magát biciklizés közben az egyik F1-es pilóta, a teljes tesztet kihagyja

Összetörte magát biciklizés közben az egyik F1-es pilóta, a teljes tesztet kihagyja

-

Spanyolországban, edzés közben kerékpáros balesetet szenvedett Lance Stroll, az Aston Martin versenyzője, ami miatt a teljes előszezoni tesztelést kénytelen lesz kihagyni.

Az Aston Martin hétfőn délután adott ki rövid közleményt arról, hogy Lance Stroll „kisebb balesetet” szenvedett, ami miatt nem lesz ott a február 23-a és 25-e között zajló bahreini teszten. A csapat hozzátette, hogy versenyzőjükre valószínűleg gyors felépülés vár, a március 3-a és 5-e közötti szezonnyitó bahreini versenyhétvége pedig újabb információkkal szolgálnak arról, hogy milyen az állapota.

Lance Stroll
Fotó: Aston Martin

„Miközben edzést végzett biciklivel Spanyolországban, Lance Strollnak kisebb balesete volt, amely során olyan sérüléseket szerzett, hogy ki kell hagynia a bahreini előszezoni tesztet – olvasható a közleményben. – Lance-re ugyanakkor gyors gyógyulás és visszatérés vár.”

„A visszatéréshez szükséges állapotát naponta kiértékelik, a csapat pedig a Bahreini Nagydíj előtt újabb közleményt ad ki. Az istálló gyors gyógyulást kíván Lance-ek, és várja, hogy a rá jellemző energiával és elkötelezettséggel térjen vissza.”

„Volt egy sajnálatos balesetem, miközben a biciklimmel edzettem és készültem a szezonra – olvashatók a kanadai versenyző szavai. – Elszánt vagyok, hogy visszatérjek az autóba, és izgatott vagyok az előttünk álló szezon miatt. Motivál, hogy a lehető leggyorsabban visszajöjjek ebből.”

Az még kérdéses, hogy az Aston Marti így három napon át Alonsóval tesztel-e, vagy beveti valamelyik tartalékját a Stoffel Vandoorne-Felipe Drugovich kettősből.

Ha már Alonso, legutóbb pont őt érte biciklis baleset még 2021-es visszatérése előtt, amikor Svájcban autóval ütközött. Őt állkapocstöréssel műteni is kellett.

Stroll számára különösen fájó, hogy nem tesztelheti végig a rá eső másfél napot, hiszen az idén már csak 3 tesztnap áll a csapatok rendelkezésére az új autóval, így a versenyzőknek egyenként csupán másfél napja van arra, hogy visszarázódjanak, és megszokják az új kocsit az első versenyhétvége előtt.

Friss