2024. április 27. 04:19

KezdőlapF1Amit nem látunk egy teszten - szenzációs sztori a Red Bull volt...

Amit nem látunk egy teszten – szenzációs sztori a Red Bull volt mérnökétől

-

Noha a korábbiaknál jóval mélyebb betekintést nyerhetünk a Forma-1-es tesztek kulisszái mögé, hiszen az F1 évek óta élőben közvetíti a szezon előtti gyakorlásokat, azért így is van, ami rejtve marad a nézők előtt. 

A Red Bullnál korábban hat éven át dolgozó rendszermérnök a Twitteren osztott meg egy mulatságos kis történetet arról, hogy milyen problémák üthetik fel a fejüket a szezon elején, és elmesélte, ahogy valamelyik rivális istálló (kiemelte, hogy a sztori nem a Red Bull-lal esett meg) miként kárhoztatta kis híján éhezésre az alkalmazottait.

„Az üzemanyagpumpa egy része nem működött rendesen, mivel nem lett kezelve az autoklávban a gyárban. Úgyhogy a szerelőnek a sütőt kellett használnia a vendéglátó egység konyhájában, hogy pontosan 77 fokon, négy órán át kezelje a pumpa új alkatrészét” – ecsetelte a volt mérnök.

„Ez pedig elég nagy kellemetlenséget okozott a csapat séfjének, hiszen vacsorát kellett készítenie a csapattagoknak. Szerencsére az F1 a színfalak mögött egy nagy család, úgyhogy egy másik csapat megengedte, hogy használja a sütőjüket, így végül senki nem maradt éhen aznap este.”

A történetből tehát nem csak azt derül ki, hogy olykor az istállóknak igen leleményesnek kell lenniük, hogy megoldjanak egy problémát, hanem az is, hogy a csapatok amellett, hogy ádáz ellenfelek, összetartanak, és nem restek kihúzni a bajból egymást.

Friss