2024. április 19. 20:15

KezdőlapF1Kiderült, eladja-e a Red Bull a kisebbik F1-es csapatát

Kiderült, eladja-e a Red Bull a kisebbik F1-es csapatát

-

A bahreini teszten olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy a Red Bull az egyik F1-es csapatának eladását tervezi. A vállalat ügyvezető igazgatója most tisztába tette, hogy mik a terveik.

Nemrég a német Auto Motor und Sport számolt be róla, hogy a Dietrich Mateschitz Red Bull-vezér tavalyi halálát követően felálló új menedzsment megfontolja az Alpha Tauri F1-es istálló eladását, mert nem elégedett azokkal az eredményekkel, amelyeket a Toro Rossóról átnevezett istálló új identitása hozott: magyarán, nem növelte a várt mértékben a Red Bull ruhamárkájának ismertségét.

Az AMuS szerint a vezetőség először azt fontolja meg, hogy jelentős mértékben csökkentheti-e a faenzai istálló működési költségeit azzal, hogy Olaszországból Angliába helyezi át a központját, és ha ez nem kivitelezhető, akkor eladhatja a csapatot. Mindez azonban a nem mostanában fog megtörténni, Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke ugyanis felkereste Oliver Mintzlaffot, a Red Bull GmbH ügyvezető igazgatóját, aki biztosította az istálló rövid és középtávú jövőjét.

„Volt néhány nagyon jó megbeszélésem Oliver Mintzlaffal, aki megerősítette, hogy a részvényesek nem adják el a Scuderia Alpha Taurit, és a Red Bull a jövőben is támogatni fogja a csapatot. Ezeknek a pletykáknak nincs alapja, a csapatnak pedig a szezon kezdetére kell koncentrálnia, hogy jobban teljesítsen, mint tavaly” – idézi Tostot az Alpha Tauri közleménye.

Eladás tehát nem lesz, az azonban az Autosport bokszutcai forrásai szerint továbbra sem zárható ki, hogy az Alpha Tauri bővíti faenzai gyárát, vagy akár teljes mértékben az Oxfordshire-ben levő Bicesterbe, a Red Bull szélcsatornája mellé települ át.

Pierre Gasly, Sergio Pérez, Red Bull, Alpha Tauri, Mexikói Nagydíj
Továbbra is két csapata lesz a Red Bullnak Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója még korábban nyilatkozott a német Sky-nak a felröppent hírekről, és elismerte, hogy az Alpha Taurinak a jövőben mindenképpen jobban kell szerepelnie. „Általánosságban véve nem kommentálunk pletykákat, de érthető, hogy az AlphaTauri nem lehet elégedett azzal, amit tavaly elért – utalt arra, hogy a csapat az utolsó előtti helyen végzett a konstruktőri pontversenyben. – Egy ilyen döntés azonban teljes mértékben a részvényeseken múlik. Ezek viszont pletykák, amelyeket nem kommentálunk részletekbe menően.”

„Az ember gondolkozik azon, hogy miként növelje a hatékonyságot, hiszen ha az egyik csapatod világbajnoki címet nyer, a másik pedig kilencedik lesz, akkor a szinergiák nem működnek megfelelően. Az összeredmény nem kielégítő, és jó üzletemberekként a részvényeseink a helyes döntést fogják hozni” – mondta Marko.

Ezt azóta meghozták, ami egy dolgot biztossá tett: sem Michael Andretti, sem más, F1-be vágyó érdeklődők nem fognak tudni az Alpha Tauri megvásárlásával helyet váltani maguknak a királykategóriában.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss