2024. április 24. 07:46

KezdőlapF1Pérez már most keménykedni kezdett Verstappennel?

Pérez már most keménykedni kezdett Verstappennel?

-

Sergio Pérez más a szezon kezdete előtt közölte, hogy nem fogja feltétel nélkül segíteni Max Verstappent.

Kissé rányomta a bélyegét a Red Bull tökéletes 2022-es szezonjára az, ami a Brazil Nagydíj után történt: Max Verstappen Interlagosban a csapatutasításnak ellenszegülve nem engedte el az összetett második helyére hajtó Sergio Pérezt, amiből jókora botrány kerekedett, majd kiderült, hogy vélhetően a Monacói Nagydíj időmérő edzésén történtek állnak a háttérben.

Noha ezt hivatalosan egyik fél sem ismerte el, gyakorlatilag nyílt titok, hogy a mexikói versenyző a Hercegségben szándékosan pördült meg a Q3-ban, hogy megakadályozza csapattársát abban, hogy megelőzze őt, Verstappen pedig emiatt lett dühös rá, és döntötte el, hogy visszaadja a kölcsönt.

Verstappen már Pérezt fenyegeti? – az idei év csalása állhat a háttérben

Nagy kérdés, hogy mindez mennyire nyomta rá a bélyegét a két csapattárs kapcsolatára (Christian Horner csapatfőnök állítja, hogy semennyire), és hogyan fognak viselkedni, ha az idén bárkinek el kell majd engednie a másikat. Pérez mindenesetre a Fox Sports Mexicónak Bahreinben előrevetítette, hogy ő csak abban az esetben lesz engedelmes, ha ugyanezt Verstappen is megteszi vele.

„Mindig fontos, hogy csapatként dolgozzunk, és természetesen, ha azt látom, hogy nem kapom meg a támogatást akkor, amikor szükségem van rá, akkor én sem fogom megadni azt, ez nyilvánvaló. De nem számítok ilyesmire” – nyilatkozta.

„Szerintem nagyon világosan megmondtuk, hogy melyek a fontos dolgok. Bizonyára nagyon intenzív szezon lesz azzal, hogy hat autó fog harcolni a bajnokságért, ezért nagyon fontos lesz, hogy sok versenyen csapatként dolgozzunk együtt.”

Péreznek az idei év végén lejár a szerződése, a 33 esztendős pilóta pedig tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy maradhasson a csapatban, jól kell teljesítenie, és azzal is, hogy a Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo is veszélyes lehet az ülésére.

Sergio Pérez, Bahreini Nagydíj, Red Bull
Péreznek ez lehet az utolsó éve a Red Bullban? Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

„A Red Bullnál vagyok, amely a legjobb csapat az F1-ben, és a Red Bull azt ültet az autójába, akit akar, szóval ez semmin sem változtat. Nagyon hasznos, hogy Ricciardo támogat minket a szimulátorban, és azokon a futamokon, amelyeken ott lesz.”

„Kétségtelen, hogy az idei év sok mindent el fog dönteni. Hogy mennyire vagyok jó, mennyire akarom folytatni ebben a sportban, szóval ez kétségtelenül kulcsfontosságú év a karrieremben. Ha nem égsz a vágytól, hogy felkelj, minden nap edz, egész évben odafigyelj arra, hogy mit eszel, és mit kell adnod a sportban, szóval, ha nincs meg bennem ez az energia, akkor kilencven százalék, hogy nem leszek itt.”

Friss