2024. április 25. 13:49

KezdőlapF1Folytatódott az Alonso-show Bahreinben - megint megverte Verstappent

Folytatódott az Alonso-show Bahreinben – megint megverte Verstappent

-

Fernando Alonso elsőségét hozta a Bahreini Nagydíj utolsó szabadedzése is. A kétszeres világbajnok ezúttal 5 ezredmásodperccel előzte meg Max Verstappent és egy tizeddel a harmadik helyen záró Sergio Pérezt. A Red Bull és az Aston Martin mögött Mercedes-Ferrari csata zajlott.

A harmadik, egyben utolsó szabadedzéssel folytatódott a szezonnyitó bahreini versenyhétvége programja. A szombati egyetlen tréninget helyi idő szerint délután fél három és fél négy között rendezték, azaz napsütésben zajlott, ami nem reprezentatív a már villanyfény mellett kezdődő időmérő edzés és futam szempontjából.

A csapatok ugyanakkor természetesen nem hagyták veszni az értékes pályaidőt, és bőséggel köröztek. A mezőny nagy része a lágy, vagy a közepes keveréken kezdett, kivéve a két Red Bullt, amelyek a kemény gumin jöttek ki, és mutattak nagyon meggyőző tempót: Verstappen csak fél másodperccel maradt el Alonso lágy gumis, akkor első helyet érő idejénél.

Az edzés második felére aztán mindenki máshoz hasonlóan a holland pilóta és Sergio Pérez is feltette a lágy gumikat, miközben a korábban lágyon vagy közepesen körözők új lágy szetten érkeztek, hogy mindenki megtegye az időmérő-szimulációs körét.

Az élmezőnyből elsőként a Mercedesek érkeztek, akik letaszították az első helyről a nem sokkal korábban azt átvevő Lance Strollt: Lewis Hamilton 1:32.555-nél, George Russell 1:32.731-nél állította meg a stopper. A hétszeres világbajnok viszont csak addig vezetett, amíg nem jött Max Verstappen, és nem vette át a vezetést 1:32.345-tel. A holland elsősége azonban csak néhány másodpercig tartott, mert érkezett mögötte Fernando Alonso, és miután az első és a második szektorban is lassabb volt a címvédőnél, az utolsóban lila szektort repesztett, és 5 ezreddel megelőzte Verstappent.

Ekkor már csak Sergio Pérez és a két Ferrari volt adós időmérős körrel. Előbb a mexikói jött, és 1:32.446-tal besorolt a harmadik helyre, majd a két Ferrari az 5. és a 8. pozíciót foglalta el. Leclerc 284 ezredes hátránya Alonsóhoz képest még nem volt vészes, Sainz viszont továbbra is küszködött, és 6 tizedet kapva Lance Strollt sem előzte meg.

A legjobb tízbe még Oscar Piastri és Pierre Gasly fért be.

A Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

Friss