2024. április 20. 17:41

KezdőlapF1Steiner nem szégyelli magát azért, amit Mick Schumacherről mondott

Steiner nem szégyelli magát azért, amit Mick Schumacherről mondott

-

A Haas csapatfőnökét szembesítették a Drive to Survive ötödik évadában tett megjegyzéseivel.

A Netflix F1-es sorozata, a Drive to Surive (Hajsza a győzelemért) ötödik évada egy teljes epizódot szentelt a Haas-istállónak. A „Like Father, Like Son?” (Apja fia?) című részben többek között láthattuk Mick Schumacher kálváriáját is, több olyan jelenettel fűszerezve, amelyekben Gene Haas csapattulajdonos és/vagy Günther Steiner csapatfőnök igencsak kritikus hangnemben beszélt a német pilótáról.

Utóbbi a Schumacher hatalmas balesetét hozó Szaúd-arábiai Nagydíjon nyilvánosan kritizálta a versenyzőjét, az Azeri Nagydíjon pedig a bokszfalon élcelődött a lassúságán, mondván nem érti, miért érdeklődik Schumacher a fékekről, mikor olyan lassú, hogy nem is kell fékeznie.

„Kib***ott kabaré” – így esett egymásnak a Mercedes és a Red Bull főnöke

Bahreinben Steinert ezek után szembesítették a szavaival, ő pedig elmondta, a kapcsolatát Schumacherrel nem lehetne a sorozat alapján jellemezni.

„Nem láttam [az ötödik évadot], de én mondtam ezeket a megjegyzéseket, úgyhogy emlékszem néhány részletre. Szerintem nem mutattak meg mindent, amit mondtam, csak azokat a megjegyzéseket, amiket a pillanat hevében tettem. A Drive to Survive a legrosszabb pillanatokat emeli ki, és nyilván ezt is kell tennie.”

„Akármi is hangzott el, elhangzott, nem tudom visszaszívni, és az a döntés született, hogy ne vegyék ki, mert nincs mit takargatni. Ez van, nem szégyellem magam miatta. A pillanat hevében, versenyzőként mond az ember olyan dolgokat, amiket most nem mondana. Nem kellene túl mélyen belemennünk, és kielemezni a mentális állapotomat.”

Az évek során Steiner a Netflix sorozatának egyik sztárja lett, ami miatt sokan megvádolták már azzal, hogy megjátssza magát, és a káromkodásai, valamint nyers őszinteséggel megfogalmazott megjegyzései csak a kameráknak szólnak. Ő azonban tagadta ezt.

Günther Steiner, Haas, Bahreini Nagydíj
Fotó: Andy Hone / LAT Images

„Mint mondtam, nem láttam [az ötödik évadot]. Egy ember van a csapatban, aki nézi. Nehéz véleményt formálnom saját magamról, nagyon nehéz. Képzeljék magukat az én helyembe. A legjobb az, ha nem mutatnak semmit, de az jó lenne? Nem. Ezért az ember nem foglalkozik a saját teljesítményével, mert nem vagyok színész. Ez nem színészkedés, nem ítélem meg, hogy jól játszottam-e vagy nem. Végeztem a munkám, amit az alapján ítélek meg, hogy milyen eredményt értünk el a versenyen, nem az alapján, ami szerintem jó színben tüntet fel minket.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss