2024. március 29. 12:11

KezdőlapF1Már ebben a hónapban újra versenyezni láthatjuk Kimi Räikkönent

Már ebben a hónapban újra versenyezni láthatjuk Kimi Räikkönent

-

Kimi Räikkönen ismét rajthoz áll a NASCAR Cup Series-ben, hogy most is a Trackhouse Racing Project 91 pilótája legyen. A 2007-es F1-es világbajnok ráadásul azon a pályán teszi mindezt, amelyen pályafutása utolsó Forma-1-es győzelmét aratta.

A Trackhouse Racing Project 91 néven tavaly hívta életre azt a kezdeményezést, amelyben más sorozatokban szereplő világhírű pilóták kóstolhatnak bele a NASCAR királykategóriájába. Az első versenyző, aki lehetőséget kapott erre, Kimi Räikkönen volt tavaly augusztusban. A finn klasszis Watkins Glenben állt rajthoz, és a nyolcadik helyen is haladt, de egy késői újraindítást követően ütközött és kiesett.

Ezt az autót vezeti majd a finn a második kiruccanásán a Trackhouse-zal:

„Fantasztikus volt a NASCAR-ban versenyezni, rövid idő alatt kellett rengeteget tanulni, de mindenki nagyon segítőkész volt, az ellenfelek pedig nagy kihívást jelentettek – idézi a Jégembert az Autosport. – Ezúttal egy olyan pályán fogok versenyezni, amit jól ismerek, úgyhogy nem lesz olyan meredek a tanulási görbe. Szórakozni akarok, de emellett a lehető legjobban teljesíteni is.”

Räikkönen karrierje során nyolcszor versenyzett már a NASCAR mezőnye mellett 2012 óta az F1-es cirkuszt is fogadó Circuit of the Americas versenypályán, 2018-ban ráadásul Austinban aratta pályafutása utolsó győzelmét a Forma-1-ben.

„Amikor tavaly bejelentettük Kimit, azt mondtam, hogy ő a globális szupersztár, akire gondoltam, amikor létrehoztuk a Project 91-et – nyilatkozta Justin Marks, a Trackhouse Racing társtulajdonosa. – Látni lehetett, hogy miként fogadták őt a drukkerek világszerte, Kimi teljesítménye pedig igazolta a koncepciót. Kimit rengetegen követik, ami remek a NASCAR-nak és a Trackhouse-nak, amellett pedig szerintem Kimi igazán élvezi ezt a fajta versenyzést.”

Az utolsó győzelem 2018-ból:

A 2007-es F1-es világbajnok ezúttal nem fogja tesztelni az autót, azaz egyből élesben megy majd vele. Räikkönen elmondta, hogy a NASCAR egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnhet, és ez a kezdeményezés talán elősegíti, hogy a jövőben több európai versenyző is kipróbálhassa magát benne.

A NASCAR austini versenyét március 26-án, vasárnap, magyar idő szerint este fél tíztől rendezik.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss