2024. március 29. 03:25

KezdőlapF1Gyaloglásra kötelezték az F1-es pilótákat, Leclerc többé nem vesz részt a szokott...

Gyaloglásra kötelezték az F1-es pilótákat, Leclerc többé nem vesz részt a szokott programon

-

Az F1 elejét vette a gurulgatásnak, és megtiltotta, hogy a versenyzők bármilyen járművön járják be a pályát.

Az F1-es versenyhétvégék szerves részét képezi a csütörtöki pályabejárás, amelynek során az arra kijelölt időszakban a pilóták, mérnökök és más csapattagok végigsétálnak az adott hétvége aszfaltcsíkján. Nem mindenki szeret azonban 4-7 km-t gyalogolni, ezért akadnak, akik különböző járműveken (bicikli, roller, elektromos roller, stb.) teszik meg ezt a kört.

Na, ez mostantól tilos lesz, a FOM (Formula One Management) ugyanis betiltotta a járművek használatát, mondván, az elektromos biciklik és robogók térnyerésével nagyon hektikussá vált a pályabejárási időszak, és már-már balesetveszélyes, amikor az F1-es, F2-es és F3-as pilóták és csapatok egyszerre özönlik el az aszfaltcsíkot.

„Hogy tisztázzuk és elkerüljük a jövőbeli félreértéseket, bárminemű szállítóeszköz (bicikli, e-bicikli, robogó, e-robogó, stb.) használata tilos a csapatok pályabejárásaként aposztrofált időszakban. Ezzel kapcsolatban nem lesz helye kivételnek. A döntés az FIA-val egyetértésben született” – szólt a FOM minden istállóknak még a Bahreini Nagydíj alatt elküldött levele.

Felipe Massa, Ferrari
A biciklivel történő pályabejárást régen sem vetették el a pilóták, a képen Felipe Massa látható 2012-ben Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Mostantól tehát a versenyzők gyalogolni fognak, de nem mindenki, Charles Leclerc ugyanis például inkább kihagyja majd a pályabejárást. „Nem sétáltam. Bevezették, hogy nem mehetünk biciklin, úgyhogy többé valószínűleg nem látnak engem a pályabejáráson, inkább csak videókat nézek” – nyilatkozta Dzsiddában.

Az Autosport beszámolója szerint Szaúd-Arábiában ráadásul tovább bonyolódott a helyzet, mert csütörtökön a rapper Will.I.Am új dalához forgattak videóklipet a pályán, amelyet emiatt lezártak abban az időszakban, amikor normál esetben a pályabejárás zajlott volna, ezért több csapatnak korábban, a más elfoglaltságai miatt távolmaradó versenyzők hiányában kellett ezt megtennie.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss