2024. április 26. 18:39

KezdőlapF1Hamilton váratlanul szakított az egyik legfontosabb nővel az életében

Hamilton váratlanul szakított az egyik legfontosabb nővel az életében

-

Lewis Hamilton az Instagramon jelentette be, hogy elváltak útjai Angela Cullennel.

Hét éven át elválaszthatatlan társa volt Lewis Hamiltonnak, mostantól azonban már nem dolgozik a Mercedes pilótájával Angela Cullen, a hétszeres világbajnok fizioterapeutája és mindenese, akit az elmúlt hét évben minden F1-es hétvégén láthattunk sürgölődni a brit pilóta körül.

A kétgyermekes anyuka pedig nemcsak a fizikai felkészülésben segített Hamiltonnak, hanem lelki támaszként is szolgált, és gyakorlatilag ő kezeskedett a versenyző jólétéért: ha kellett, a kulacsát és a sisakját cipelte, máskor az esernyőt tartotta fölé, vagy az ingjét vasalta.

A néhai Dr. Aki Hintsa által alapított Hintsa Performance kötelékébe tartozó Cullen munkáját 2020-ban Hamilton így jellemezte: „Az emberek bizonyára nem fogják megérteni, mert kívülről látják, de ő az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az életem során történt velem. Szerencsés vagyok, hogy sok emberrel dolgozhattam együtt, de ő a legkeményebben dolgozó nő, akihez valaha közöm volt.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Cullen (@cullen_angela)

Cullen mindenhova árnyékként követte a hétszeres világbajnokot 

„Fókuszált, önzetlen és békéssé teszi a hétvégéimet. Bármelyik nap bármikor is ébredjek fel, ő mindig pozitív, soha egyetlen egyszer sem volt még negatív, ami nagyon-nagyon fontos. Szerintem fontos az életben, hogy az ember pozitív személyiségű emberekkel vegye körül magát. Nem utazgathat olyanokkal, akik lehúzzák, akik nem ösztönzik arra, hogy jobb legyen és nem emelik fel, amikor maga alatt van. Olyan emberekre van szükség, akik ezt megteszik érted, ő pedig egy ilyen ember.”

„Amikor az ember megérkezik a Forma-1-be, mindenki fizioterapeutákról beszél, de sokuk csak személyi edző, mégis fizioterapeutának hívják magukat. Évekig férfi edzőm volt, de észrevettem, hogy mindig kisebb sérülésekkel bajlódom. Meghúzódott a nyakam, fájt a hátam vagy a fenekem, az edzőm pedig sosem tudott ezen segíteni. Úgyhogy így kellett boldogulnom a versenyhétvégéken, és úgy voltam vele, hogy »ennek semmi értelme, a hétvégéken nem kell edzenem.« Akkor döntöttem el, hogy találnom kell egy fizioterapeutát. Angelához már korábban is jártam odahaza, úgyhogy beszéltem vele és megkérdeztem, hogy lenne-e kedve velem utazni. Ekkor még nem sejtettem, hogy ilyen nagyszerű kapcsolatunk lesz.”

Ez a kapcsolat azonban most hirtelen véget ért, hiszen miután a bahreini szezonnyitón még ott volt Hamilton mellett, a Szaúd-arábiai Nagydíjra már nélküle érkezett meg a hétszeres világbajnok, majd pénteken az Instagramon tudatta, hogy elváltak az útjai az új-zélandi hölggyel.

Hamilton búcsúposztja:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„Az elmúlt hét évben Angela Cullen ott volt mellettem, és arra sarkallt, hogy a lehető legjobb legyek. Erősebb sportoló és jobb ember lettem általa. Remélem, hogy ma csatlakoztok hozzám, és a legjobbakat kívánjuk neki, miközben megteszi a következő lépéseket az álmai hajszolása felé. Köszönök mindent, Ang, alig várom, hogy mit tartogat számodra a jövő” – írta Hamilton az Instagramon.

A Mercedes versenyzője abban nem ment bele, hogy előre tervezett szakításról van-e szó, de minden bizonnyal nem, hiszen akkor nem az idény első versenye után válnának el az útjaik.

FRISSÍTÉS

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Hamilton döntése volt a szakítás.

Cullen is posztolt

Nem sokkal azután, hogy Hamilton bejelentette a szakítást, Angela Cullen is Instagram-poszttal jelentkezett, amelyben a következőket írta:

„Pontosan hét évvel ezelőtt először léptem be az F1-es paddockba az Ausztrál Nagydíjon. Most izgatottan osztom meg, hogy továbbléptem a következő kaland felé. Annyira hálás és áldott vagyok az F1-ben eltöltött elképesztő utamért, és tudom, hogy a történetem folytatódni fog. Köszönöm a Mercedes csapatának, amely a családom volt az elmúlt hét évben!”

„És Lewis Hamilton, te minden idők legjobbja! Akkora megtiszteltetés és öröm volt melletted állni, és annyira büszke vagyok rád és mindenre, amit elértél. Köszönöm, hogy támogattál, hittél bennem, és megmutattad a határtalan potenciált, ami mindannyiunkban ott van. Annyira izgatott vagyok, hogy lássam, mit tartogat számodra a következő fejezet. Nincs olyan, amit nem tudsz megtenni, és továbbra is higgy… Az élet utazása egy nagy hullám. Lovagolj tovább, álmodj nagyokat, mert az álmok valóra válnak! Örökké melletted!”

Cullen posztja:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Cullen (@cullen_angela)

Friss