2024. április 20. 08:08

KezdőlapF1Verstappen-Alonso csata az élen, a Ferrarik és Hamilton a vert mezőnyben végzett...

Verstappen-Alonso csata az élen, a Ferrarik és Hamilton a vert mezőnyben végzett a második edzésen

-

Az első után a Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzését is Max Verstappen zárta az élen, de ezúttal nem Sergio Pérez, hanem Fernando Alonso végzett mögötte a második helyen. A Ferrarik és Lewis Hamilton is nagyon hátul szerepeltek.

A második szabadedzéssel folytatódott a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje, ez a tréning pedig kiemelten fontos volt a csapatoknak, hiszen ez az egyetlen gyakorlás, amelyet az időmérőhöz és a versenyhez hasonlóan villanyfényben rendeznek. Nem is tétlenkedtek az istállók, és rögtön munkához is láttak.

Az első 20 percben mindenki a közepes vagy a kemény gumikat nyüstölte, az első három sorrendje pedig megegyezett az első szabadedzés végeredményével: Verstappen vezetett 1:29.952-vel, őt Pérez követte 476 ezredes hátránnyal, majd jött Alonso 660 ezredes lemaradással.

Mögöttük jött az első hármashoz hasonlóan szintén közepes gumin köröző Gasly, Ocon, Albon, Leclerc, Stroll, Hamilton, Sainz hetes az első tízben.

Leclerc büntetése után kettős motorcsere a Ferrarinál

Az első komolyabb erőfelmérő azonban csak ezután következett, hiszen mindenki felpakolta a friss lágy gumikat, hogy a versenyszimulációk előtt időmérő-szimulációs kört teljesítsen. Az élmezőnyből elsőként Pérez villantott egy 1:29.902-es kört, amitől Alonso nem sokkal maradt el, viszont levágta a 22-es/23-as kanyarból álló sikánt, így az ideje nem volt reprezentatív. Nem sokkal később azonban repesztett egy 1:29.811-et, amivel megelőzte Pérezt, és az időközben 1:29.603-mal élre álló Verstappentől is csak 2 tizeddel maradt el.

A negyedik helyre végül Esteban Ocon hozta be az Alpine-t 436 ezredes lemaradással, őt pedig George Russell és Pierre Gasly követte. Előbbi 467, utóbbi 497 ezredes hátránnyal. A hatodik helyen Pierre Gasly zárt a másik Alpine-nal, a hetedik Lance Stroll, a nyolcadik pedig meglepetésre Nico Hülkenberg lett a Haasszal. A német pilóta 7 tizedmásodpercet adott a 14. helyen végző csapattársának.

Az első tízet Charles Leclerc és Carlos Sainz tette teljessé, ami a Ferrarira nézve igencsak rossz hír, hiszen a monacói pilóta több mint 7 tizedet, Sainz pedig 11 ezred híján egy másodpercet kapott Verstappentől.

Ennél is hátrébb zárt Lewis Hamilton, aki a 11. helyen 996 ezredes hátrányt szedett össze, de ő legalább erőt meríthet Russell ötödik helyet érő köréből.

A további sorrend Norris, Cunoda, Albon, Magnussen, Csou, De Vries, Sargeant, Piastri és Bottas volt.

A Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésének végeredménye:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss