2024. április 23. 12:22

KezdőlapF144 millió forintért bárki Verstappennek érezheti magát, de nem biztos, hogy megéri

44 millió forintért bárki Verstappennek érezheti magát, de nem biztos, hogy megéri

-

Világbajnok élményt kínál a Red Bull, amely piacra dobta a 2022-es autójának szimulátoros változatát.

A Föld népességének elég jelentős hányada soha életében nem lesz F1-es pilóta, de még csak lehetőséget sem kap arra, hogy kipróbáljon egy F1-es autót. Utóbbira persze azért van példa, de rengeteg pénz kell hozzá, viszont szerencsére a szimulátorok rohamos fejlődésével jóval kevesebből is megoldható, hogy valaki F1-es kocsit vezessen, még ha csak a virtuális térben is.

Kivéve, ha ezt a Red Bull bárki számára elérhető szimulátorában szeretné megtenni, azért ugyanis potom 120 ezer dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 44 és fél millió forintot kell kicsengetnie. Lehet, hogy ezért már inkább megéri venni egy 911-es Porschét.

Persze így is lesz olyan, aki inkább a bikások „Champions Edition” (Bajnoki kiadás) nevű szimulátorát választja, amely nem egy egyszerű szimulátor, ugyanis az RB18-asra, azaz a tavaly mindkét világbajnoki címet megnyerő autóra hajazó kasztnija van. Nyilván nem kap a vásárló egy teljes showcart, csupán egy első szárnnyal felszerelt monocoque-ot, de azért ez így is elég jól mutathat a nappaliban.

Aki pedig nem akar ennyit költeni, az megveheti a szimulátort első szárny nélkül is, mert úgy „csak” 90 ezer dollárba kerül (a leszoríterő nem lesz tőle kisebb).

Red Bull RB18 szimulátor
Fotó: F1 Authentics

„Örömmel hoztuk létre egy együttműködés keretein belül ezt a különleges szimulátoros élményt, amely a világbajnok RB18-as pilótafülkéjébe ülteti a versenyzőket. Egy Forma-1-es autó vezetéséről a legtöbbünk csak álmodhat, de ezzel a szimulátorral a lehető legközelebb kerülhetünk a valósághoz” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának csapatfőnöke.

A szimulátort a sportrelikviákkal foglalkozó Memento Exclusives-al közösen dobták piacra, és a Memento Exclusives angliai bázisán ugyanolyan eljárással készül, mint a valós F1-es autók. A kész terméket az F1 Authentics oldalán lehet megrendelni.

Hogy mennyire tesz hozzá a játékélményhez, hogy egy rendes kasztni vesz minket körül, azt mindenki döntse el maga, de ár-érték arányban „kicsit” túlzónak tűnik a 44 milliós forintos ár. A szintén a Red Bull által kiadott, kasztni nélküli Playseat például már 1250 dollárért (462 ezer forint) megvásárolható – jóllehet, ebben nincs benne a kormány, a pedálok, illetve a monitor –, de ha valaki ennél komolyabb összeállítást akar, és mondjuk benevezne egy GForce setupra, az is kijön a Red Bull RB18-as szimulátor árának nagyjából tizedéből.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss