2024. április 26. 07:05

KezdőlapF1Elképesztően szoros időmérő jöhet Dzsiddában, de csak a Red Bull mögött

Elképesztően szoros időmérő jöhet Dzsiddában, de csak a Red Bull mögött

-

Hatalmas Red Bull-fölényt hozott a Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzése. Max Verstappenhez csak ketten tudtak egy másodpercnél közelebb férkőzni, miközben folytatódott a Ferrarik vesszőfutása.

A hétvégén másodszor, egyben utoljára körözött nappali fény mellett az F1 mezőnye, amely a harmadik szabadedzésen hangolódott az időmérő edzésre. Természetesen a villanyfényes kvalifikáción merőben eltérő körülmények fogadják majd a csapatokat, de azért mindenki igyekezett letesztelni a pénteki nap után elvégzett változtatásokat, és belőni az egykörös tempót.

A tabellát a tegnapi naphoz hasonlóan Max Verstappen uralta: a kétszeres világbajnok 1:28.485-tel zárt az élen, amivel a második helyen záró csapattársának is több mint 6 tizedmásodpercet adott. Sergio Pérezen kívül pedig csak a harmadik helyen végző Fernando Alonso tudott 1 másodpercen belülre kerülni Verstappenhez képest, de az ő hátránya már 998 ezredmásodpercre rúgott.

Hogy továbbra is az Aston Martin a Red Bull mögötti második erő, azt Lance Stroll negyedik helye erősítette meg, de a tegnapi gyengélkedése után Lewis Hamilton azért odaért az ötödik helyre, és csak 6 századdal maradt le a kanadaitól. Hamiltont a továbbra is gyengélkedő Ferrariban Charles Leclerc követte 1,1 másodperces lemaradásban, majd meglepetésre a két McLaren foglalta el a 7. és 8. helyet Norris-Piastri sorrendben. Az első tízbe még Pierre Gasly és Carlos Sainz fért be.

Nagyon nem alakult jól az Alpha Tauri edzése, hiszen a mért kört teljesítők közül Cunoda Juki lett az utolsó, ami mondjuk betudható annak, hogy egyedül a japán pilóta nem tette fel a lágy gumikat. Nyck de Vries tényleges utolsó helye viszont már annak köszönhető, hogy a holland versenyző technikai hiba miatt egyetlen kört sem tudott megtenni a 60 perc során.

A Red Bull tehát verhetetlennek tűnik, de Pérez mögött a lágy gumis mért kört teljesítő 16 versenyzőt mindössze 8 tizedmásodperc választja el, úgyhogy Verstappenék mögött elképesztően szoros időmérőre van kilátás, amelyen egyetlen apró hiba is több helyes visszaesést fog eredményezni.

A Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

Friss