2024. április 23. 19:41

KezdőlapF1Őrült videó a Red Bulltól: Ricciardo megmutatta, hogy kell rallyautónak használni egy...

Őrült videó a Red Bulltól: Ricciardo megmutatta, hogy kell rallyautónak használni egy F1-es gépet

-

Daniel Ricciardo az idén nem versenyez, helyette tesztpilótaként segíti a Red Bullt, miközben olyan videók gyártásában is részt vesz, amelyektől az embernek eláll a lélegzete. A nyolcszoros futamgyőztes a szülőföldjének legszebb tájaira visz el minket, miközben egy F1-es Red Bull-lal száguld murván, aszfalton, és mindenen is át.

Megszokhattuk, hogy a Red Bull gyakran előáll őrültebbnél őrültebb videókkal, amelyben az általa támogatott sportolók vagy sportágak tűnnek fel igen extrém körülmények között. Számtalan F1-témájú videót is forgattak már olyan környezetben, amelyben nem igazán fordult meg korábban F1-es autó, most pedig a csapathoz a tavalyi szezont követően visszatérő Daniel Ricciardóval tették meg mindezt.

Az Ausztrál Nagydíj felvezetéseként kiadott több mint 9 perces műben Ricciardo visszaül egy 2011-es RB7-esbe, majd olyan terepen és helyeken száguldozik vele szülőhazájában, amilyeneken korábban még senki, miközben helikopterrel viaskodik, légiakrobatával versenyez és még egy rakás más dolgot csinál (a videóból kiderül), míg végül eljut a bathursti 1000 mérföldes autóversenynek is otthont adó festői Mount Panorama Circuit-re.

Ricciardo „bűntársai” a videóban az egyaránt ausztrál Daniel Sanders és Toby Price motorversenyzők, illetve Matt Hall pilóta, valamint az új-zélandi autóversenyző, Shane van Gisbergen.

„Az első red bullos road tripem után San Franciscóban mindig is szerettem volna csinálni egy ilyet Ausztráliában – idézi Ricciardót a Red Bull sajtóközleménye. – Nincs is jobb módja megünnepelni az első hazai versenyemet azután, hogy visszatértem a Red Bull Racinghez, mint visszatérni az otthonomba és elvinni az RB7-est az ausztrál vidékre, megosztva a világgal Ausztrália legszebb tájait.”

Friss