2024. április 24. 20:03

KezdőlapF1Verstappen tényleg nagyon beteg volt, az autóban sem kapott levegőt

Verstappen tényleg nagyon beteg volt, az autóban sem kapott levegőt

-

Korábbi betegsége a teljes Szaúd-arábiai Nagydíj alatt hatással volt még Max Verstappenre, aki mostanra került ismét olyan állapotba, hogy ne szembesüljön problémákkal vezetés közben.

Max Verstappen nem volt 100%-os állapotban a Szaúd-arábiai Nagydíj során, miután a versenyhétvége előtt beteg lett. A kétszeres világbajnok emiatt késve érkezett meg Dzsiddába, és kihagyta a csütörtöki sajtónapot, ám azt, hogy még a pénteki szabadedzéseken és a teljes hétvégén szenvedett a betegsége utóhatásaitól, csak most, az Ausztrál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján árulta el.

„Otthon igazán beteg voltam. Alig tudtam sétálni, és úgy éreztem, mintha hiányozna egy tüdőm. Úgy utaztam el a hétvégére, hogy azt hittem, a betegség már a múlté, mert normál esetben, amikor az ember beteg lesz, két-három nappal később már rendbe jön, és tud edzeni. De amikor beültem az autóba az első szabadedzésen, mindössze egy gyorskör után úgy éreztem, hogy két kör pihenőre van szükségem, hogy normálisan tudjak lélegezni. Úgyhogy igen, egyértelműen hatással volt rám a hétvégén” – nyilatkozta a pontversenyt vezető holland.

Max Verstappen, Red Bull, Szaúd-arábiai Nagydíj
Nem volt teljesen fitt  Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen ezután elmondta, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj óta eltelt közel két hétben sokat visszanyert az erőállapotából. „Próbáltam dolgozni és javítani rajta, és szerintem sokat javult. Normál esetben ennek a hétvégének rendben kell lennie. Ez összességében egy elég kemény pálya, és amikor nem érzed jól magad, az nehézzé teszi a dolgodat.”

Ezzel együtt teljesen csak az április végi Azeri Nagydíjra lesz olyan fizikai állapotban, mint a szezon elején, ami miatt most már várja a Kínai Nagydíj kiesése miatti három hetes szünetet. „Nos, néhány hete azt mondtam volna, hogy nem várom, de ebben a három hétben egy teljes edzésprogrammal most visszanyerhetem a 100%-os fizikai állapotomat. De normál esetben, ha jól érzem magam, akkor inkább a versenyzést preferálom” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, majd hozzátette, ennyire a szezon elején azért furcsa három hétig nem autóba ülni.

Friss