2024. április 26. 10:52

KezdőlapF1Újabb Ferrari-katasztrófa: Leclerc három kanyar után kiesett Melbourne-ben (videó)

Újabb Ferrari-katasztrófa: Leclerc három kanyar után kiesett Melbourne-ben (videó)

-

Charles Leclerc-nek mindössze néhány másodpercig tartott az idei szezon harmadik versenye.

Magyar idő szerint reggel 7 órakor elrajtolt az Ausztrál Nagydíj, de Charles Leclerc-nek mindössze 3 kanyarig tartott a verseny, ugyanis a hármas kanyarban összeütközött Lance Stroll-lal, majd a kavicságyba pördülve kiesett, pályára csalogatva a biztonsági autót.

A hetedik helyről rajtoló monacói pilóta kívülről próbált a féktávon elsurranni Lance Stroll mellett, majd a kanyarbejáraton rákormányzott a kanadai pilóta Aston Martinjára. „Ennyi volt, Lance hozzáért a jobb hátsómhoz”  – nyugtázta Leclerc a kavicságyban ülve.

A baleset kívülről:

Leclerc balesete fedélzeti kamerából:

Ezzel tovább folytatódott a Ferrari és különösen Leclerc katasztrofális idénykezdete, hiszen a monacói versenyző a szezonnyitón is kiesett, azaz a Szaúd-arábiai Nagydíjon elért hetedik helyével három futam után mindössze 6 pont áll a neve mellett.

Ami a melbourne-i versenyt illeti, Max Verstappen a rajtnál elveszítette az első helyet és mindkét Mercedes megelőzte (Hamilton szerinte leszorította őt a pályáról a hármas kanyarban), így a biztonsági autó kiállása után Russell, Hamilton, Verstappen, Sainz, Alonso, Albon, Stroll sorrendben folytatódott a száguldás.

Friss