2024. április 26. 22:35

KezdőlapF1Így üldözte Leclerc az óratolvajokat utcai Ferrarijával (videó)

Így üldözte Leclerc az óratolvajokat utcai Ferrarijával (videó)

-

Az olasz rendőrség felvételeket tett közzé a monacói pilótáról, miután közleményben tudatta, elfogta azt a négy elkövetőt, akik feltételezhetően tavaly az utcán lopták meg a Ferrari versenyzőjét.

Katasztrofálisan indult Charles Leclerc idei szezonja, hiszen a monacói pilóta három verseny alatt csak egyszer szerzett pontot, és jelenleg 6 ponttal mindössze a pontverseny 10. helyén áll. De hogy valamilyen pozitív dolog is történjen a 25 esztendős versenyzővel, az olasz rendőrség kedden közleményben beszámolt róla, hogy négy elkövetőt, egy nőt és három férfi tartóztattak le a 2022. április 18-án, Viareggióban elkövetett rablás miatt, amely során a tettesek Charles Leclerc limitált kiadású luxuskaróráját tulajdonították el.

Az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjének kezdete előtt négy nappal történt eset során az akkori jelentések szerint két ismeretlen kért fotót Leclerc-től az utcán, ezután pedig megtámadták a versenyzőt és elvették tőle a Richard Mille márkájú órát, majd robogón távoztak. A rendőrség közleménye szerint a két gyanúsítottat egy terepjáróból két másik elkövető segítette a szökésben, ezért tartóztattak le négy embert.

Leclerc órája tavaly nyáron talált gazdára a fekete piacon, így nem meglepő, hogy a házkutatás során a rendőrök által – 23 ezer eurónyi készpénz mellett – talált két órából egyikről sem tudták kijelenteni, hogy az a monacói pilóta tulajdona-e.

Térfigyelő kamerás felvételeket viszont közzétettek arról, ahogy Leclerc a külön neki gyártott, egy millió dollárt érő Ferrari 488 Pista Spiderével üldözőbe vette az elkövetőket. A rendőrség közleménye alapján a gyanúsítottak korábban Forte dei Marmiból Viareggióig, nagyjából 12 km-en át követték a pilótát, majd a terepjárójukkal „több manőverrel” is elállták az útját.

A videó arról, ahogy Leclerc megpróbál az elkövetők után menni:

Friss