back to top
2024. október 18. 13:22

KezdőlapF1Bajba kerülhet a Mercedes, ha Hamilton nem tartja a szavát

Bajba kerülhet a Mercedes, ha Hamilton nem tartja a szavát

-

Toto Wolff kijelentette, a Mercedesnek jelenleg nincs B-terve arra az esetre, ha Lewis Hamilton a szezon végén elhagyná a csapatot. A Mercedes csapatfőnöke ezzel együtt hangsúlyozta, nem gondolja, hogy a hétszeres világbajnok cserben hagyná őket.

Lewis Hamilton szerződése az idei év végén lejár a Mercedesnél. Bár a felek tavaly év vége óta hangsúlyozzák, hogy a hosszabbítás csupán idő kérdése, a bejelentés még mindig nem érkezett meg. Bár idő továbbra is bőven van, ahogy haladunk előre a szezonban, úgy válik egyre fontosabb és érdekesebb kérdéssé, hogy mi lesz a brit pilóta jövője.

Ami nehezítheti a helyzetet, hogy a Mercedes ezt az idényt is csalódást keltően kezdte, ami nyilvánvalóan nem segíti elő a megegyezést, hiszen ennyire a pályafutása végén Hamilton nyilvánvalóan bajnokesélyes autóban szeretne küzdeni. A csillagos istálló ezzel együtt lényegében mindent arra tesz fel, hogy a 38 éves versenyző marad, legalábbis egyelőre.

„Lehet, hogy naivan hangzik, de tényleg nehezen tudok B-tervre gondolni, ha még mindig az A-tervem a kedvencem – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Nem akarok elkezdeni tárgyalni más versenyzőkkel, mert elégedett vagyok azokkal, akik a csapatnál vannak, az biztos. Jelenleg nincs B-terv, ez biztos, csak Lewis.”

Lewis Hamilton, Toto Wolff, Emilia Romagna Nagydíj, 2020
Wolff egyelőre nem számol Hamilton távozásával (Fotó: Steve Etherington)

Wolff tudja milyen, amikor egyik pilótája váratlanul bejelenti a távozását, hiszen 2016-ban átélte ezt Nico Rosberggel. Ugyanakkor nem valószínű, hogy ne tudnának számukra kielégítő megoldást találni abban az esetben, ha Hamilton mégis búcsút int nekik idén. Egyrészt a relatíve rossz forma ellenére a legtöbbek számára így is vonzó az ülés, másrészt az osztrák üzletember nem gondolja, hogy ebben az esetben versenyzője az utolsó pillanatban közli velük a döntését.

„Szerintem elég hamar elmondaná nekünk – vélekedett. – Nem hiszem, hogy Lewis azt mondaná, hogy »nem tudom ezt tovább csinálni, holnap már itt sem vagyok«. Mindig érezte a felelősséget a csapatért, nem hagyta magára az istállót. A pilóták mindig hozhatnak [ilyen] döntéseket, de ő nem hagyna minket cserben. Emellett, ha az ember hisz abban, hogy mások számára vonzó csapattal [rendelkezik], akkor talál megoldásokat.”

Hamilton még Szaúd-Arábiában ismét hitet tett a csapat mellett, és kijelentette, hálás az utazásért, és nem tudja elképzelni magát máshol, mint ahogyan azt sem látja, hogy idén visszavonul. Bár elismerte, hogy a jelenlegi szituációban nem érzi jól magát, leszögezte, hogy próbál türelmes maradni. Ez pedig, bár kis mértékben, de már Ausztráliában kifizetődött, hiszen Melbourne-ben megszerezte idei első dobogóját.

Friss