back to top
2024. május 07. 00:40

KezdőlapF1Mégsem lesz megmentő a Mercedes kulcsembere - nem tér vissza, hogy kihúzza...

Mégsem lesz megmentő a Mercedes kulcsembere – nem tér vissza, hogy kihúzza a bajból a csapatát

-

Marad az egyéb projektek mellett a Mercedes korábbi technikai igazgatója, azaz nem tér vissza a Forma-1-es istállóhoz annak küszködése miatt.

Korábban olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy a Mercedes reaktiválta James Allisont, hogy a gárdához 2017-ben csatlakozó, 2021-ben technikai igazgatóból műszaki főigazgatóvá előléptetett szakember segítsen a helyes irányba terelni az F1-es projektet. Az 1990-es évek elején a Benettonnál kezdő, később a Ferrarinál és a Renault-nál is megforduló mérnök Toto Wolff csapatfőnök elmondása alapján azonban Allison továbbra is a műszaki főigazgatói pozíciót tölti be, ami pedig ennél is lényegesebb, továbbra is az INEOS Britannia Amerika-kupában induló gárdájára koncentrál.

Balhé a Mercedesnél – Wolff bizalma megrendülhetett, Hamilton dühös

„Nem vesz részt benne – jelentette ki Wolff a Motorsport olasz kiadásának arra a kérdésre, hogy Allison mennyire van jelen az F1-es csapattal kapcsolatos dolgokban. – Aktív szerepet játszik a hosszú távú stratégiák megbeszélésében, de manapság más tevékenységeknek, mint az Amerika-kupa projektnek, illetve egyéb, innovációt célzó programoknak szenteli az idejét.”

A Mercedes csapatfőnöke elmondta azt is, hogy Allison reaktiválása helyett más módszerekkel akarják előrevinni a csapatot, és elérni, hogy az autó koncepciójának megváltoztatásával visszataláljanak a helyes útra.

„James továbbra is nagyon fontos a szervezetünknek, de a jelenlegi nehézségeinkkel kapcsolatban nem hiszem, hogy egyetlen emberen múlna minden, hanem inkább az a fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő embereket azokba a szerepkörökbe, ahol szükség van rájuk.”

James Allison, Mercedes
Allison nem lesz megmentő  Fotó: Mercedes

Az utóbbi időben a Mercedes fontos láncszemeit veszítette el, sokan pedig úgy vélik, hogy a csapat még mindig nem heverte ki teljesen a történelem legeredményesebb mérnöke, a 14 konstruktőri és 12 egyéni világbajnoki címben közreműködő Aldo Costa 2018 végi távozását. „Az olyan embereket, mint Aldo, nem tudod pótolni. Amit csináltunk, hogy több különböző utód között osztottuk fel az általa végzett munkát. Aldo nagyon jó volt abban, ahogy felépítette az utódlását, mert ez nem olyasmi, amit rövid távon meg lehetett oldani. Két és fél évünk volt, hogy átalakítsuk és átformáljuk a technikai részleget a távozásáig.”

Friss