2024. május 05. 10:09

KezdőlapF1Hivatalos: Jogi lépéseket tesz Michael Schumacher családja a botrányos interjú miatt

Hivatalos: Jogi lépéseket tesz Michael Schumacher családja a botrányos interjú miatt

-

Michael Schumacher családja nem hagyja annyiban, hogy a német legendával „interjút” készített egy bulvármagazin.

Mint arról a minap mi is beszámoltunk, a német Die Aktuelle bulvármagazin gyakorlatilag megpróbálta átverni az olvasóit azzal, hogy úgy tett, mintha exkluzív interjút közölne az 54 esztendős, síbalesete óta nemhogy interjút nem adó, de a nyilvánosságtól teljesen elzártan élő Michael Schumacherrel. Az újság „világszenzációként” tálalta a beszélgetést, amiről annak végén közölte, hogy egy mesterséges intelligenciát használó, hírességeket utánzó oldal adta a válaszokat.

Botrányos interjút közölt Michael Schumacherrel egy német bulvárlap

Mivel Schumachert a 2013 decemberi síbalesete óta családja teljes titoktartás mellett védelmezi az újságíróktól, várható volt, hogy a felháborító eset nem kerüli el a figyelmüket, és mint azt az ESPN-nek a család szóvivője megerősítette, jogi lépéseket tesznek a bulvárlap ellen.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Die Aktuelle megpróbál hasznot húzni Michael Schumacher balesetéből: 2014-ben az újság címlapon hozott egy közös képet a hétszeres világbajnokról és feleségéről, amely alá azt írták: „Ébren.” A lapban végül olyan emberekkel közöltek egy cikket, akik a múltban felébredtek a kómából.

Az ezt követő évben pert nyertek a Schumacher-család ellen, miután azt írták, „új szerelem” lépett be Corinna Schumacher életébe, azt sugallva, hogy Michael Schumacher feleségének van valakije. A lapban szereplő írás azonban Gina Schumacherről, a házaspár lányáról szólt…

Corinna Schumacher
Corinna Schumacher úgy védelmezni a férje magánszféráját, ahogyan Michael Schumacher védte a családját  Fotó: FIA

A 2012 végén visszavonult világsztár állapotáról továbbra sem lehet tudni szinte semmit, a legjobb kapaszkodót a róla 2021-ben megjelent Netflix-dokumentumfilm jelenti. Abban Corinna Schumacher elmondta: „Michael itt van. Máshogy, de itt van, és ez erőt ad nekünk. Együtt vagyunk, együtt élünk otthon. Kezelést kap, és mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen és kényelmesen érezze magát. És csak hogy simán éreztessük, hogy a család része, hogy megvan a kötelék. Történjék bármi, mindent meg fogok tenni, amit csak tudok. Mindannyian meg fogunk.”

Friss