2024. március 28. 12:47

KezdőlapF1Új párkapcsolata állt a Mercedes technikai igazgatójának háttérbe húzódása mögött

Új párkapcsolata állt a Mercedes technikai igazgatójának háttérbe húzódása mögött

-

James Allison, a Mercedes visszatérő technikai igazgatója felfedte, hogy két évvel ezelőtt miért érezte szükségét annak, hogy a háttérbe húzódjon, és most miért tudott visszatérni.

Miután a Mercedes mondhatni reaktiválta korábbi technikai igazgatóját, az istálló sikerkorszakában 2017-től komoly szerepet játszó James Allisont, joggal merült fel a kérdés sokakban, hogy mi változott azóta, hogy a szakember 2021-ben a háttérbe húzódott, és elfoglalta a technikai főigazgató posztját.

Nos, az 55 esztendős mérnök az F1 Nation podcastban árulta el, hogy miért vállalta el a felkérést, illetve, hogy 2021-ben miért volt szüksége arra, hogy váltson.

A Mercedes főnöke mindenkit félrevezetett, komoly változás jön a csapatnál

„Ez valóban így volt – felelte arra a felvetésre, hogy két éve úgy tűnt, egyszer és mindenkorra maga mögött hagyta a technikai igazgatói pozíciót. – Nem tudom, hogy a hallgatóitokat mennyire érdekli ez, de ennek nagy része a feleségem halála (Allison felesége, Rebecca 2016-ban halt meg agyhártyagyulladásban, ami után férje lemondott a Ferrari technikai igazgatói posztjáról – a szerk.) által vetett hosszú és nagyon tragikus árnyékra vezethető vissza. Néhány évvel később elég szerencsés voltam, hogy megismertem valaki mást, aki akkoriban Franciaországban élt és dolgozott, az egész élete már 20 éve ott zajlott.”

„Amikor kedvesen, vagy egyesek szerint bolond módon beleegyezett, hogy átjön [Angliába] és összeköltözik velem, hogy együtt éljünk, rengeteg mindent feladott. Kissé igazságtalannak tűnt, hogy idehívjam, majd azt mondjam, »kösz, hogy átjöttél Angliába, hetente öt percet találkozunk.«” – utalt a régi-új munkakörével járó embertelen munkamennyiségre.

„A hátralépés a frontvonalból és a technikai igazgatói pozícióból teret engedett a kapcsolatunk virágzásának, ami máskülönben nehéz lett volna. De már több mint két évvel ezelőtt volt, hogy Chloe ide költözött. Most már neki is vannak gyökerei ebben az országban és megvannak a maga dolgai, amelyek nem tőlem függnek. Ezért most sokkal hihetőbb és sokkal inkább lehetséges ezt csinálni, mint kicsit több mint két évvel ezelőtt.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss