2024. március 28. 16:20

KezdőlapF1Nemcsak Miamiban volt F1 a hétvégén - V10-esektől és korábbi turbóktól zengett...

Nemcsak Miamiban volt F1 a hétvégén – V10-esektől és korábbi turbóktól zengett Hockenheim (videó)

-

Igazi nosztalgiavonatra ülhetett fel az, aki az elmúlt hétvégén kilátogatott Hockenheimbe.

Nemcsak Miamiban, hanem a Hockenheimringen is pályára léptek Forma-1-es autók az elmúlt hétvégén, most rendezték ugyanis a Bosch Hockenheim Historic elnevezésű történelmi versenyt. A kétszeres világbajnok, 1968. április 7-én, Hockenheimben halálos balesetet szenvedett Jim Clark előtt tisztelgő rendezvényen számos korább F1-es gép is pályára lépett, így a kilátogatók megcsodálhatták többek között a hatkerekű Tyrrellt, az első világbajnok Williams-t, Nigel Mansell 1983-as Lotusát, Gerhard Berger 1997-es Benettonját, vagy a 2006-os és 2008-as Toro Rossót.

A nemcsak F1-es gépeket, hanem egyéb, felbecsülhetetlen értékű versenyautókat felvonultató rendezvény teljes autólistája ITT nézhető meg.

Alább összegyűjtöttünk néhány nézői videót, amelyek, ha teljes egészében persze nem is, de valamennyire visszaadják a nosztalgikus látványt és hangot.

A 2005-ös Toro Rosso STR1:

Túraautók, prototípusok és F1-es gépek:

Az eseményről elérhető élő közvetítés ITT nézhető vissza.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss