2024. április 26. 01:44

KezdőlapF1Veszélybe kerülhet az imolai F1-es hétvége megrendezése?

Veszélybe kerülhet az imolai F1-es hétvége megrendezése?

-

Közbeszólhat az időjárás és megnehezítheti, adott esetben el is lehetetlenítheti a hétvégi Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj megrendezését.

Alighanem az olaszországi Emilia Romagna régióban élőknek jelenleg a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy mi lesz a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj sorsa, a térséget ugyanis hatalmas árvizek sújtják. A halálos áldozatokat is követelő áradásokat a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta, és az ítéletidőnek még nincs vége, a régió meteorológiai szolgálata ugyanis a legmagasabb, vörös riasztást adta ki május 16-ra és május 17-re.

Michele Salmi meteorológus szerint az elmúlt két hétben ez már a harmadik ilyen alkalom, az azt megelőző 30 évben pedig csupán négyszer fordult elő, hogy a legmagasabb készültségi szintet rendelték el. Mindez azt jelenti, hogy szerda estig akár 100 mm-nyi csapadék is eshet, ami újabb áradásokat okozhat. Ez már önmagában veszélybe sodorhatja az imolai Forma-1-es futam megrendezését, de a hétvégére is esőt jósolnak, ami újabb nehézségek elé állítja majd a mezőnyt, hiszen amennyiben nagyon esik, az ellehetetlenítheti a körözést a pályán.

Az F1 és az FIA egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy az időjárás miatt változna az előre eltervezett menetrend.

Árvíz Emilia Romagnában május elején:

Friss