back to top
2024. május 09. 00:43

KezdőlapF1Hamilton a szabályalkotókat kritizálta, megérti, miért unalmas a nézőknek a Red Bull-dominancia

Hamilton a szabályalkotókat kritizálta, megérti, miért unalmas a nézőknek a Red Bull-dominancia

-

Lewis Hamilton úgy véli, számára korántsem unalmas napjaink Forma-1-e, de megérti azokat a szurkolókat, akik annak tartják. A hétszeres világbajnok a szabályalkotóknak is odaszúrt egy kicsit.

Az idei öt versenyen kivétel nélkül Red Bull-győzelem született, négyszer ráadásul kettős sikert ünnepelhetett az energiaitalos csapat, amely nemcsak, hogy nyer, de mindezt lehengerlő fölénnyel teszi. Ez pedig egyre hevesebb kritikákat eredményez a rajongók részéről, akik természetesen kiélezett küzdelmet és izgalmas versenyeket akarnak látni.

Megérti az elégedetlenkedőket Lewis Hamilton, aki a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságot és az észak-amerikai profi kosárlabdaligát hozta fel példaként. „Minden egyes nap azzal a kihívással nézek szembe, hogy visszatérjek az élre, úgyhogy az én szemszögemből nézve ez egyáltalán nem unalmas – utalta a jelenlegi helyzetre. – De szurkolói szempontból megértem, hogy az, mert nincs akkora versengés, mint az NFL-ben vagy az NBA-ben jelenleg. De ez nem miattam van” – idézi a PlanetF1 a hétszeres világbajnokot.

Hamilton ezután az F1-nek és az FIA-nak is odaszúrt, amely közös erőfeszítéssel 2022-re minden korábbinál nagyobb mértékben változtatott a szabályokon és visszahozta a szívóhatású autókat, míg egy évvel korábban költségplafont vezetett be. A Mercedes pilótája szerint azonban ismét kudarcot vallottak.

„A sportág már megpróbálta közelebb hozni egymáshoz a csapatokat, de a jelek szerint ez soha nem működik. Annyit mondhatok, hogy a lehető legkeményebben dolgozunk, hogy felzárkózzunk, visszatérjünk és nagyobb kihívás elé állítsuk őket.”

Eközben George Russell, Hamilton csapattársa úgy véli, hogy a drukkereknek inkább a harmadik helyért zajló küzdelemre kellene koncentrálniuk, mert úgy izgulhatnak valamint.

„Jelenleg a Ferrarival és az Aston Martinnal versenyzünk, minden futamon nagyon szoros közöttünk a csata az időmérőn, és versenytempóban is nagyon közel állunk egymáshoz. Sajnálatos, hogy van még két autó, amely jócskán előttünk van. Úgyhogy felejtsék el azt a kettőt, és nézzék a harmadik helyért zajló csatát! Valószínűleg sokkal izgalmasabb lesz” – jelentette ki a Mercedes fiatalabbik britje.

Friss