2024. május 02. 14:57

KezdőlapF1Történelmi lépés - különleges F1-es közvetítés érkezik az idei Magyar Nagydíjtól

Történelmi lépés – különleges F1-es közvetítés érkezik az idei Magyar Nagydíjtól

-

A 38. Magyar Nagydíj történelmi jelentőségű lesz a Forma-1 televíziós közvetítésének szempontjából.

Akik követik a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) történéseit azok már találkozhattak olyan közvetítésekkel, amelyek kifejezetten gyerekek számára készültek, próbálva közelebb hozni a sportágat a fiatal generációhoz. Valami hasonlóra készül az idén a Forma-1 is, amely bejelentette, hogy a számos országban a közvetítési jogokat birtokló Sky-al együttműködve gyerekeknek szóló közvetítést hoznak létre. Ezek a közvetítések elérhetők lesznek a többi közvetítőnek is, de elsősorban a brit és a német közönségnek készülnek.

Hogy pontosan miként fognak kinézni, azt legkorábban a júliusi Magyar Nagydíjon tudhatjuk meg, ugyanis az F1 38. hungaroringi látogatásával rajtol majd el a projekt, amely elsősorban gyerekeknek szóló grafikákkal, hangeffektusokkal, különleges feature-ökkel, illetve bizonyos kameraképeken 3D-s kirterjesztett valósággal próbál majd más lenni a megszokott közvetítésektől.

Az NFL a Nickelodeonnal együttműködve igyekszik megszólítani a gyerekeket:

Az Egyesült Királyságban a 2009-es F1-es világbajnok Jenson Button és a korábbi IndyCar-versenyző Danica Patrik lesz majd az „F1 Juniors” néven futó közvetítés két fő arca, és három gyerek is csatlakozni fog hozzájuk. Közülük kettő már most is a Sky-nak dolgozik, az egyikük pedig egy gokartversenyző. Az ő feladataik közé interjúkészítés és a Sky Sports megszokott F1-es közvetítő csapatával való együttműködés tartozik majd.

A német Sky-on a gyerekeknek szóló F1-es adás a „Sky Next Generation” néven fog futni, de itt még nem ismertek a házigazdák, a 10 és 14 éves kör közötti riportertehetségek castingja pedig jelenleg is zajlik.

„Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy adjunk egy platformot az F1-rajongók következő generációjának a sportág iránti szenvedélyük és izgatottságuk kimutatására, miközben az F1 népszerűsége folyamatosan növekszik a fiatalabb nézők körében” – nyilatkozta Button.

„Igazi úttörő munkát végeztünk a Sky Next Generation-nal a labdarúgó közvetítéseinkben, és megmutattuk, hogy mi a Sky-nál bátrak vagyunk és készen állunk újragondolni a közvetítéseinket és más irányokba menni. Nagyszerű volt a nézőink reakciója az első Sky Next Generation produkcióra, ezért most megtesszük a következő lépést az F1-es közvetítéssel. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal motorsport-rajongók is izgatottak lesznek” – mondta Charly Classen, a német Sky sportért felelős alelnöke, utalva arra, hogy a labdarúgó közvetítésekben már elindultak azon az úton, amivel most az F1-es közvetítésekkel is el fognak.

Így néz ki a német Sky gyerekeknek szóló fociközvetítése:

Friss