2024. május 05. 12:55

KezdőlapF1Elképesztő, hogy mire képesek "vakon" az F1-es pilóták (videó)

Elképesztő, hogy mire képesek „vakon” az F1-es pilóták (videó)

-

A Red Bull testvércsapatának két pilótája szemléltette, hogy a Forma-1-es versenyzőknek hihetetlen az izommemóriája.

Az Alpha Tauri érdekes, egyben megdöbbentő videórészletet tett közzé a saját podcastjából a Spanyol Nagydíj felvezetéseként arról, hogy Nyck de Vries és Cunoda Juki pusztán motorhang alapján ismeri fel az F1-es pályákat. Ez már önmagában nem mindenkinek menne, de ami az igazán elképesztő, hogy milyen gyorsasággal teszik mindezt.

A még Monacóban felvett beszélgetésből kezdésnek a bahreini pályáról játszanak be nekik egy kört, mire Cunoda már a célegyenesben közli, hogy nagyon huplis az aszfalt (alighanem inkább a delfinezés hangja volt ez), illetve igen hosszú az egyenes. A nagy féktávra aztán felkapja a fejét, és amint meghallja a kigyorsítás alatt bevett kettes kanyar motorhangját, rögtön rávágja, hogy „Bahrein!”

Az Alpha Tauri podcastjának házigazdája már ettől megdöbbent, de aztán de Vries is megmutatta, ő sem különb. A második hangfelvétel Silverstone-ból származott, és amint hallatszott az első és második kanyar padlógázas bevétele utáni Village-kanyar előtti féktáv, majd onnan a rövid kigyorsítás, a holland már vágta is rá a helyes megfejtést. „Igazán? Erre egyáltalán nem számítottam” – közölte a japán, majd megkérdezte De Vries-től, hogy miként tudta ezt, hiszen Silvertone-ban még nem is vezetett F1-es autót.

Cunoda egyébként azt hitte, hogy egy nagyon hosszú egyenesben járnak, és a motor fordulatszáma amiatt esett, mert a végén megszűnt az elektromos rásegítés, ezért inkább Monzára tippelt.

Részlet a teljes kitalálós játékból:

De Vries aztán mindössze két kanyar után kitalálta Bakut is, amin Cunoda újfent meglepődött. Persze azért nem minden esetben ment nekik sem ilyen gyorsan a megfejtés, Monacót a holland először például Dzsiddának hallotta, majd a japán versenyző szállította a helyes választ.

A játék egyébként öt plusz egy feladványból állt, és Cunoda nyert, amikor Barcelonát kitalálva 3-1-re elhúzott, de aztán De Vries helyesen mondta be a katari pálya nevét, amivel végül 3-3 lett az eredmény, noha hivatalosan a japán versenyző lett a győztes.

A teljes játékot IDE KATTINTVA lehet megnézni és ami ennél fontosabb, meghallgatni.

Friss