2024. április 26. 07:36

KezdőlapF1Ülne ugyanazon a WC-n, amin Alonso vagy Vettel? - most megteheti!

Ülne ugyanazon a WC-n, amin Alonso vagy Vettel? – most megteheti!

-

Óriási árverést csinál az Aston Martin F1-es istállója, mielőtt átköltözne vadonat új gyárába. A csapat szó szerint mindent elad, ami mozdítható a régi létesítményéből.

Az Aston Martin hamarosan beköltözik vadonatúj gyárépületébe, ami azt jelenti, hogy a régi főhadiszállás berendezésével kezdenie kell valamit. A silverstone-i istálló pedig nem a szeméttelepre küldi a különböző tárgyakat, hanem az NCM Auctions által gyakorlatilag minden árverésre bocsát, ami mozdítható. De tényleg mindent. Az ITT megtekinthető listán olyan dolgok szerepelnek, mint az autóparkoló bejáratában levő három méter magas kőtábla (kikiáltása ár 100 font), de lehet majd licitálni aston martinos piknik asztalra, nyomtatóra, de még szeptikus tartályra is. Az utóbbi három tárgyon mondjuk nincs ott a csapat logója, így ezekről nem feltétlenül fogják elhinni a szomszédok, hogy egy F1-es csapattól származnak.

A bejárati kőtábla  Fotó: NCM Auctions

Az összesen 238 tárgyból álló árverésen számos, eléggé unalmas dologért lehet még versengeni, mint lapos tévé, rengeteg légkondícionáló berendezés, szűrőrendszerek, tárgyalóasztalok, tűzoltókészülékek, fémlétrák, tárolókonténerek, de azért vannak igencsak menő darabok is, mint F1-es Aston Martinokat ábrázoló bekeretezett fotók, a csapat eddigi trófeás vitrinje (természetesen trófeák nélkül), vagy a recepció márványból készült, az Aston Martin logóját magán viselő asztala. De megvásárolhatjuk például a csapat eddigi biciklitárolóját is.

Ám ha valaki igazán Aston Martin-csapattagnak akarja érezni magát, és esetleg fürdőszoba-felújítás előtt áll (nem mintha egy komplett konyhát ne lehetne berendezni hűtővel, mosogatógéppel és mikróval az árverésre bocsátott tárgyakból), annak mindenképpen érdemes egy pillantást vennie a „személyzeti WC tárgyai” nevű tételekre, ennek keretein belül ugyanis 20 fontos kikiáltási árral árvereznek el mindent, ami a képen szerepel. WC-csészék, piszoárok, mosdókagylók, szappanadagolók, kézszárítók, és bármi, mi szem-szájnak ingere, sőt, a személyzeti zuhanyzót is meg lehet venni, így akár az Aston Martin gyárából származó zuhanykabinunk is lehet.

Ki tudja, talán ha éppen jó WC-csészét választunk, ugyanott végezhetjük majd otthon a dolgunkat, ahol Fernando Alonso és Sebastian Vettel is tette, amikor a gyárban szimulátorozott vagy éppen csak napestig tartó megbeszéléseken vett részt.

Ez a WC minden bizonnyal a force indiás időkben kapta ezeket a színeket  Fotó: NCM Auctions

Friss