2024. március 28. 16:04

KezdőlapF1Alonso megsemmisítő vereséget ígér az ellenfeleknek Montrealra

Alonso megsemmisítő vereséget ígér az ellenfeleknek Montrealra

-

Fernando Alonso nem esik kétségbe az Aston Martin felejthetően sikerült Spanyol Nagydíja után, és azt ígéri, Kanadában revansot vesznek a Mercedesen.

Az Aston Martin idei leggyengébb versenyhétvégéjén van túl, miután a Spanyol Nagydíjon csak a hatodik és a hetedik helyen végzett. Ez persze tavaly még kiváló eredménynek számított, ám mivel Fernando Alonso az idei első hat futamból ötször dobogóra állt, Monacóban pedig akár az istálló első győzelmét is megszerezhette volna, mindenképpen csalódáskeltő a barcelonai szereplés.

A kétszeres világbajnok a verseny után nem is keresett kifogásokat, és elismerte, hogy ezúttal egyszerűen nem volt meg a tempójuk, és különösen a lágy gumik küszködtek. Mindez az időmérő edzésen a spanyol által elkövetett hibákkal párosulva oda vezetett, hogy a 41 esztendős veteránnak végül be kellett érnie a hetedik hellyel (a verseny hajrájában inkább nem támadta Strollt, mondván, a csapatnak teljese mindegy, hogy ő a hatodik vagy a csapattársa, és inkább nem kockáztat.)

Fernando Alonso, Aston Martin, Spanyol Nagydíj
Fotó: Aston Martin

„Miután eléggé hátulról indultam, fel tudtam zárkózni, de csak egy bizonyos pontig. Russell és Checo [Pérez] is gyorsabb volt ma nálunk, úgyhogy sok munka vár ránk. A konstruktőri tabellára nézve igaz, hogy a Mercedes több pontot szerzett nálunk (és ezzel átvette a második helyet az összetettben – a szerk.), de mi több pontot szereztünk a Ferrarinál” – idézi Alonsót a Formu1a.uno.

Mivel a barcelonai pálya volt az első olyan helyszín az idén, amely csak középgyors és gyors kanyarokból áll, még néhány versenynek el kell telnie ahhoz, hogy kijelenthető legyen: a Mercedes valóban feljött az erősorrend második helyére. Emellett nemcsak pálya sajátosságoktól, hanem a fejlesztésektől is függ majd, hogy ki, hol áll éppen, hiszen mind a Mercedes, mind a Ferrari komoly fejlesztési csomagot vetett be az elmúlt két versenyen, míg az Aston Martin csak apróbb módosításokat eszközölt.

A két hét múlva következő Kanadai Nagydíjon viszont érkezik az első nagy fejlesztés az AMR23-asra is, Alonso pedig úgy véli, ezzel vissza fognak vágni a riválisaiknak. „Kanadába több dolgot viszünk, majd aztán Silverstone-ba is. Minden attól függ majd, hogy melyik csapat hoz fejlesztéseket. Itt egy normális időmérővel még mindig Hamilton mellől rajtolunk volna, és jobb esélyek nyílhattak volna előttünk. Szerintem ez csak egy verseny volt, és Kanadában megsemmisítjük őket.”

Fernando Alonso, Aston Martin, Spanyol Nagydíj
Fotó: Aston Martin

Noha Alonso nem részletezte, hogy pontosan kiket, minden bizonnyal a Mercedesre célzott, hiszen a Red Bullt egyetlen fejlesztési csomaggal nem lehet utolérni. Az viszont biztos, hogy a szezonnak abba a szakaszába léptünk, amelyben majd kiderül, hogy a szezon közbeni fejlesztésekkel is képes-e felvenni a silverstone-i gárda a versenyt a nagyokkal, vagy a jó kezdés után fokozatosan visszaesik majd a teljesítménye.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss