2024. április 27. 02:13

KezdőlapF1F1-es csapat tesztel ma a Hungaroringen

F1-es csapat tesztel ma a Hungaroringen

-

Még közel két hónap van hátra a Forma-1-es Magyar Nagydíjig, de egy istálló már most a Hungaroringen köröz.

Barcelonában második napja zajlik a Pirelli gumitesztje, de nem ez az egyetlen helyszín, ahol Forma-1-es autó köröz, a McLaren ugyanis kibérelte a Hungaroringet. A wokingi istálló 2021-es autójával érkezett a mogyoródi dombok közé (ennél újabb versenygéppel nem is körözhetne privát tesztnapon), első sorban azért, hogy felkészítse Alex Palou-t a tartalékpilótai szerepre. A Chip Ganassi Racing IndyCar-pilótája nem először vezeti a McLaren MCL35M-et, hiszen a tavalyi év végén már Barcelonában és a Red Bull Ringen is körözött vele privát teszten, mielőtt az USA Nagydíj pénteki első szabadedzésén a 2022-es autóval gurult pályára.

Verstappent idéző spanyol győzelem Detroitban

Az idei Indy 500-on pole pozícióból induló, a győzelmi esélyét egy bokszutcai incidens során elveszítő, de a múlt hétvégén Detroitban nyerő pilóta azóta nem vezetett F1-es gépet, viszont az idén szeptember végétől (az IndyCar-szezon végeztével) a McLaren egyik hivatalos tartalékja lesz, így nem árt, ha egy kicsit belerázódik az F1-es autó vezetésébe. A hungaroringi teszt is ezt a célt szolgálja.

Hogy a jövőre már a McLaren IndyCar csapatában versenyző spanyol valamikor átnyergelhet-e az F1-be, egyelőre kérdéses, de mivel még mindig csak 26 éves, ez sem elképzelhetetlen, jelenleg azonban Lando Norris és a Hungaroringen szintén jelen levő, vélhetően a spanyolnak referenciaként Oscar Piastri is szerződéssel rendelkezik.

Az IndyCar összetettjét 51 ponttal vezető Palou egyébként jól ismeri a Hungaroringet, hiszen a GP3-ban 2015-ben és 2016-ban, a Forma-3-as Európa-bajnokságban pedig 2018-ban versenyzett rajta, utóbbiban dobogós helyezést is szerzett.

Piastri a Hungaroring bokszutcájában:

Friss