2024. május 02. 11:17

KezdőlapF1Räikkönen fia már most tiszta apja, ugyanúgy egyszavas válaszokat ad (videó)

Räikkönen fia már most tiszta apja, ugyanúgy egyszavas válaszokat ad (videó)

-

Még csak nagyon a pályafutása elején tart a 8 esztendős Robin Räikkönen, de egy valamiben már tökéletesen tudja utánozni az apját.

Robin Räikkönen a svájci Rotax Max Challenge idei harmadik fordulójában versenyzett a hétvégén, és miután májusban először tudott nyerni a bajnokságban, most a harmadik helyen végzett. Az olaszországi Castelletto di Branduzzóban rendezett versenyen a szokás szerint a Micro-kategóriában vitézkedő Räikkönen-csemete az időmérőn a 4. helyet szerezte meg, majd az előfutamban a második, a döntőben pedig a harmadik helyen zárt. A részletes eredményeket ITT lehet megnézni.

Először nyert gokartban Kimi Räikkönen fia

Robin tehát ismét a dobogón ünnepelhetett, és az eredményhirdetésen a többiekhez hasonlóan vele is készült villáminterjú, amit az édesanyja megosztott az Instagramon. A 8 éves gyerkőc pedig hozta az apja stílusát, és szépen, egyszavas válaszokat adott. „Robin, ez volt az első harmadik helyed” – kezdte a díjátadó, mire Kimi Räikkönen jól hallhatóan közbevetette, hogy „második”, hiszen Robin a nyitófordulóban is harmadik lett.

„Milyen volt, milyennek találtad a pályát? Más egy kicsit, mint Wohlen vagy Franciacorta?”, jött az első kérdés, amire egy kurta „Igen” volt a válasz, amit jól hallható nevetés kísért az eredményhirdetést figyelők körében. „Könnyebb, vagy nehezebb itt vezetni?” – próbálkozott másodszor is a kérdező. „Könnyebb”, zárta rövidre a kérdést Robin, majd még kapott egy utolsót: „Legközelebb hol versenyzel?”, amire egy kurta „Nem tudom” volt a felelet.

Miközben természetesen egy 8 éves gyerekről van szó, akinek eldöntendő kérdéseket tettek fel, azért az édesanyja is jót derült Robin szűkszavúságán, nem véletlenül írta rá a videóra egy nevetős emoji kíséretében, hogy „Apja fia.”

A videó:

Friss