2024. május 02. 00:53

KezdőlapF1Törlesztés is volt a Kanadai Nagydíj szenzációs cévonal előtti előzése (videó)

Törlesztés is volt a Kanadai Nagydíj szenzációs cévonal előtti előzése (videó)

-

Törlesztett a hazaiak kedvence, még ha nem is tudta pont ugyanazt visszaadni, amit hat évvel ezelőtt kapott.

A Kanadai Nagydíjon szó szerint az utolsó méterekre is maradt izgalom, hiszen az utolsó körben Lance Stroll közvetlenül a célvonal előtt került Valtteri Bottas elé, és csente el 10., Lando Norris büntetését figyelembe véve a 9. helyet az Alfa Romeo pilótájától.

„Jó felzárkózás volt két pontot szerezni. Elszalasztottunk egy olcsó kiállást, onnantól kezdve pedig a kármentés volt a cél, és hogy szerezzünk néhány pontot a csapatnak – nyilatkozta a Sky Sports-nak az időmérőt elrontó, ezért csak a 16. helyről rajtoló kanadai. – Az autó jól ment, szórakoztató volt a célvonal előtt megelőzni Valtterit. Jó volt hallani az üdvrivalgást a lelátóról, szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, akik támogattak a hétvége során.”

Bottas annak ellenére elégedett volt a pontszerzéssel, hogy néhány méter híján két egység is üthette volna a markát, és úgy volt vele, négy helyet javítani ezen a pályán siker. Nem mellesleg pedig még a Mercedes pilótájaként ő is előzött már hasonló módon, ami neki ráadásul nem 9., hanem 2. helyet ért a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíjon. És hogy ki bukta el vele szemben az utolsó métereken a dobogó második fokát? Természetesen az akkor még a Williamsnél versenyző Lance Stroll, akinek a vasárnapi mutatványa ezért némi törlesztéssel ért fel, még ha nem is olyan előkelő helyért ment, mint Bottas előzése hat éve.

Felül a 2017-es, alul a 2023-as kiadás:

Friss