2024. május 03. 03:44

KezdőlapF1Brad Pitt és a fiktív F1-es csapat a Brit Nagydíj rajtrácsán is...

Brad Pitt és a fiktív F1-es csapat a Brit Nagydíj rajtrácsán is ott lesz

-

A Brit Nagydíj rajtrácsán is ott lesz az a két, Forma-1-esnek kinéző Forma-2-es autó, amellyel Brad Pitt az Apex című filmet forgatja a hétvége során.

A Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapja alatt a szokásokkal ellentétben már versenyautók is pályára léptek Silverstone-ban, hiszen megkezdődött Brad Pitt és Lewis Hamilton közös filmjének, az Apex-nek a forgatása. A filmben szereplő, Sonny Hayes-t (Brad Pitt) és Joshua Pearce-t (Damson Idris) foglalkoztató APX GP-nek külön garázsa is van az európai motorsport bölcsőjének tartott versenypályán, ma pedig két, F1-es autóvá maszkírozott F2-es géppel már meg is kezdték a felvételeket.

Pályán a két Apex GP-autó, természetesen profi pilótákkal, és nem Brad Pittel a volánnál

Ezzel egyidőben pedig egy pletyka is terjedni kezdett a paddockban, aminek vélhetően nem sokan örülnek. Az Apex forgatásai ugyanis értelemszerűen a versenyhétvége eseményei mellett, nem az F1-es/F2-es/F3-as edzéseken, időmérőn és versenyen zajlanak, ám úgy tűnik, hogy részben ott is fognak. Kym Illman ausztrál fotós már megpendítette a Brad Pitt pályára érkezéséről kitett Instagram-posztjában, hogy a verseny előtt az Apex GP autói vagy autója vezetheti a mezőnyt a felvezető körben a pole-t megszerző pilóta helyett, de később törölte ezt a szövegrészt.

Lando Norris az FIA sajtótájékoztatóján azonban új lendületet adott a szóbeszédnek, amikor azt mondta: „Azt hallottam, hogy csatlakoznak hozzánk a felvezető körön Vasárnap. Remélem, hogy nem rontják el…”

Az Autosport a megjegyzés után utánajárt, hogy valóban igaz-e a hír, és Verstappenéket két F2-es autó fogja majd felvezetni a verseny előtt, az F1 azonban cáfolta ezt, és megerősítette, hogy a két Apex GP-autó a rajtrácson ugyan ott lesz, de a felvezető körben már nem vesznek részt.

Az akciódús felvételekhez nagyon közel kell manővereznie egymáshoz a versenyzőknek:

Friss