2024. április 29. 21:24

KezdőlapF1Fura közjátékkal indult a Brit Nagydíj - a Red Bull nem hagyta,...

Fura közjátékkal indult a Brit Nagydíj – a Red Bull nem hagyta, hogy kifütyüljék Verstappenéket?

-

Max Verstappen és Sergio Pérez nem álltak a Sky Sports rendelkezésére a Brit Nagydíj csütörtöki napján tartott élő show-ban, helyettük két statiszta jelent meg a silverstone-i pálya célegyenesében.

A Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján a Sky Sports szokás szerint élőben jelentkezett be a silverstone-i pálya célegyeneséből, hogy ismét játékkal egybekötött interjúkat készítsen a versenyzőkkel. Az idén azt találták ki, hogy meghatározott távolságból Pirelli-gumikat kell egy mozdulattal elgurítani úgy, hogy azok a rajt-cél vonalon, vagy ahhoz minél közelebb álljanak meg. A „gumicurlingben” részt vett mindkét Mercedes, mindkét Ferrari, mindkét McLaren és mindkét Alpine-pilóta, valamint Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is, de Max Verstappen és Sergio Pérez nem.

Hamilton és Russell a célegyenesben

Pedig hívták őket is, az adás közben azonban Natalie Pinkham, a műsor egyik házigazdája elárulta, hogy „az egyik csapat, amely sajnálatos módon nem tud csatlakozni hozzánk, a Red Bull, de elküldték ezt a videóüzenetet”. Ezután bejátszottak egy rövid felvételt, amelyen Daniel Ricciardo kérdezi Verstappent és Pérezt, hogy mit vár a hétvégétől. Az ausztrál kezdésnek egy vicces megjegyzéssel igyekezett magyarázni, hogy miért nem tudnak ott lenni a célegyenesben, visszautalva arra, hogy tavaly egy nagy gumilabdával fejbetalálta Lando Norrist.

A Sky Sports azonban nem zárta le ennyivel a dolgot, hanem rendezett egy kis show-t. David Croft ugyanis a videóüzenet után hirtelen félbeszakította Natalie Pinkhamet, majd bejelentette, hogy mégis jönnek a Red Bull versenyzői. Ezután besétált két Red Bull overálos statiszta Verstappen, illetve Pérez sisakjában, elgurított egy-egy gumit, bohóckodott egy kicsit (nem szólaltak meg), majd távoztak, hogy aztán átvegye a helyüket Günther Steiner.

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Ferrari, Brit Nagydíj
A Ferrari versenyzői a gumikkal  Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Az egész jelenetsor igencsak furcsa és kissé kínos volt, a Twitteren pedig rögtön terjedni kezdett a teória, hogy a Red Bull egyszerűen csak nem akarta kiküldeni Verstappent és Pérezt több ezer brit szurkoló elé, hogy azok végig fütyülhessék őket. Persze lehet, hogy tényleg más dolguk volt, de mivel a pályán tartózkodtak (részt vettek a szokásos sajtótájékoztatókon), és nem is indokolták meg, hogy miért nem tudnak kimenni 10 percre a célegyenesbe, az ember óhatatlanul is arra következtet, hogy a drukkerek ellenséges fogadtatásától tartottak.

Hogy a Sky Sports statisztáira mi szükség volt – végig úgy kezelték őket, mintha az igazi Verstappen és Pérez lennének, noha egyértelmű volt, hogy nem azok –, az jó kérdés. Lehet, hogy a sportágat milliók otthonaiba eljuttató csatorna így mutatott fityiszt a Red Bullnak?

Friss