2024. április 29. 23:02

KezdőlapF1Sztrókot kapott a háromszoros világbajnok legenda

Sztrókot kapott a háromszoros világbajnok legenda

-

Csak most derült ki, hogy a háromszoros Forma-1-es világbajnok Sir Jackie Stewart sztrókon esett át bő egy hónappal ezelőtt.

A 84 esztendős legenda még a májusi Miami Nagydíj után vett részt Hussein jordán koronaherceg esküvőjén, azaz csak vett volna, mert mint az most kiderült, a ceremónia előtti estén sztrókot kapott. Kórházba vitték, ahol ellátták, majd később Bahrein koronahercege felajánlotta, hogy a magángépén repülhet haza Európába, ahol megkezdte a fizikoterápiát, azóta pedig már annyira felépült, hogy ott lesz a hétvégi Brit Nagydíjon.

Sir Jackie Stewart szerint az vezetett a minisztrókhoz, hogy a Miami Nagydíj után közvetlenül az Egyesült Királyságba repült egy temetésre, majd egy éjszakát Genfben töltött, mielőtt továbbutazott Jordániába az esküvőre, a feszített menetrend pedig megbosszulta magát.

„Felébredtem az éjszaka és furcsán éreztem magam, majd elájultam. Utána nem emlékszem semmire, eléggé hosszú ideig voltam eszméletlen – idézte fel a történteket a Daily Mailnek. – Jordániában kórházba szállítottak. A fiam, Paul és a felesége is ott voltak az esküvőn, egy másik szobában egy másik emeleten. A mai napig nem tudom, hogy miként jutottam el Paul szobájába, de valamennyire ébernek kellett lennem, hogy szóljak neki.”

„Ezután betettek egy mentőbe, de arról sincsenek emlékeim. Őfelsége az elérhető legjobb orvosokat szerezte meg nekem. A lehető leggyorsabban haza akartam menni, Bahrein koronahercege pedig nagyon nagylelkűen odaadta a repülőgépét, hogy visszavigyen Európába. Addigra elég jól voltam, noha a járás még nem ment valami jól. Sok fizikoterápiát csinálok, és már szinte tökéletes a járásom. Minden jól megy, a hétvégén két napig Silverstone-ban leszek.”

Friss