2024. május 02. 12:34

KezdőlapF1Ezt látni kell: Mick Schumacher apja sisakjában és overáljában vezette a V8-as...

Ezt látni kell: Mick Schumacher apja sisakjában és overáljában vezette a V8-as Mercedest (videók)

-

Az idei Goodwood Festival of Speed egyik legemlékezetesebb momentumára került sor a fesztivál utolsó napján, amikor Mick Schumacher a 2011-es Mercedest vezette apja sisakjában és overáljában.

Az eső miatt törölt szombati napon nem tudott pályára lépni, de vasárnap bemutatkozott a goodwoodi sebességfesztiválon Mick Schumacher, aki most először vesz részt az egyik legnagyobb motorsportos rendezvényen. A Mercedes F1-es istállójának tartalékpilótája először Lewis Hamilton 2021-es autójával, a W12-essel ment végig az 1,8 km-es szakaszon, és már a felfutás elején megállt, hogy körzőzéssel (vagy fánkozással) szórakoztassa a nézőket.

Mick Schumacher a 2021-es Mercedesben:

Az igazi múltidézés azonban csak később következett, hiszen ahogyan azt előre beharangozták, Mick Schumacher apja 2011-es Mercedesét is vezette, ráadásul Michael Schumacher 12 évvel ezelőtt használt sisakját és overálját öltötte magára, amiben megszólalásig olyan volt, mintha a hétszeres világbajnok teleportált volna ide a múltból. Mick korábban már édesapja több versenygépét, köztük a Ferrari F2004-est és F2003-GA-t, vagy a Benetton B194-est is vezette, de korábbi Mercedesében most ült először.

Mick Schumacher apja 2011-es Mercedesében:

Friss