back to top
2024. május 18. 21:02

KezdőlapF1Verstappen Hamilton rajtszámával viccelődött a Magyar Nagydíj után

Verstappen Hamilton rajtszámával viccelődött a Magyar Nagydíj után

-

Nagyon ritkának tartja az olyan futamokat, mint amilyen az idei Magyar Nagydíj volt a számára, és reméli, még jó sokáig kitart ez a lendület. Így nyilatkozott Max Verstappen, miután nyert a Hungaroringen, majd egy kicsit Lewis Hamilton rajtszámával is tréfálkozott.

Max Verstappen idei kilencedik győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon, és tette mindezt ellentmondást nem tűrő stílusban. A Red Bullt rekordhoz segítő holland pilóta ezután pedig a Rallycafe.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón elmondta, „meglehetősen tökéletes” napja volt, „végre jól tudtunk elrugaszkodni a rajtnál, utána pedig eléggé jól vigyáztunk a gumikra, és minden etapban kicsit növeltünk az előnyünkön. Őszintén mondom, az autót nagyon élvezetes volt vezetni, a szombati egyensúly ma nagyon jól működött.”

A pontversenyben csapattársa előtt már 110 ponttal vezető pilóta külön is kitért a rajtra, amely során a pole pozícióból induló Lewis Hamilton mellé ért, majd az egyes kanyarban megelőzte a hétszeres világbajnokot. „Amint felengedtem a kuplungot, rögtön éreztem, hogy nagyon jól harapott, nem pörögtek ki a kerekek, mint Silverstone-ban. Jó volt a kigyorsítás, aztán én voltam belül, úgyhogy az enyém volt az egyes kanyar. Eléggé későn fékeztünk, de aztán tettem a dolgom a kettesben is, onnantól kezdve pedig csak építhettem lassan az előnyömet.”

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Oscar Piastri, McLaren, Magyar Nagydíj 2023, futam
Verstappent csak a futam elején követte közelről a McLaren  Fotó: Sulyok István/TRP Media

Verstappent ezután megkérdezték, milyen érzés átélni a csapattal ezeket a páratlan sikereket.

„Nagyon élvezetes dolgozni az egész csapattal és ilyen sikereket elérni. Az emberek valószínűleg elfelejtik, hogy milyen nehéz 12 futamot nyerni zsinórban, még akkor is, ha a tiéd a leggyorsabb autó – mutatott rá. – Könnyű hibázni, vagy elrontani egy hétvégét. Voltak olyan hétvégéink, amelyeken kicsit kisebb volt a különbség, mint szerettük volna, de aztán volt néhány olyan is, amelyen magunkat is megleptük, és nagyon jó versenyünk volt. Remélem, hogy folytatódni fog ez a lendület a szezon vége felé és a jövő évre is, és próbálunk tanulni az autóról és a fejlesztésekről.”

Verstappen azt is elmondta, hogy „az ilyen napok nagyon ritkák”, és felemlegette a tavalyi Belga Nagydíjat, ami szerinte ehhez hasonló volt. Akkor a 14. helyről nyert. Ezután megkérdezték tőle, hogy miután ez a 24. győzelme a tavalyi szezon kezdete óta, hol lehet a vége, mire a 44-es rajtszámmal versenyző Lewis Hamilton miatt elkezdett azzal poénkodni, „remélhetőleg nem állok meg 44-nél, az borzasztó lenne”. és „igen, gyorsan meg kell nyernem a 45.-et”

Forma-1, Max Verstappen, Magyar Nagydíj 2023, futam
Fotó: Sulyok István/TRP Media

A 44-es szám aztán a sajtótájékoztató későbbi részében is visszatért, amikor az életében először zsinórban két dobogós helyezést szerző Lando Norris arról beszélt, hogy más-e a mostani dobogója, mint a két héttel ezelőtti, hazai pályán elért.

„Nagyon más. Nagyon örülünk, mert most először végeztem kétszer egymás után dobogón. A második hely fantasztikus eredmény egy olyan autóban, amelynek valószínűleg nem kellene másodiknak lennie, de nem tudom, gondolom ez nem az én versenyem volt. Itt nincsen annyi szurkolóm, de az itteni drukkerek is elég jók voltak, és mindenki papaya színbe öltözött, és támogatott minket, mint általában” – utalt viccesen a holland drukkerekre.

Verstappen itt közbeszólt, hogy nehezen érti, milyen az a papaya szín, mire Norris elmagyarázta neki, hogy mivel az ilyen színbe öltözött szurkolók azt kiabálják, hogy „Lando”, nagyon is van értelme.

Forma-1, holland szurkolók, Magyar Nagydíj 2023, futam
McLaren-drukkereknek álcázott hollandok  Fotó: Sulyok István/TRP Media

„Ez nagyszerű, élvezek minden dobogót, de még azért nem tartok mennyinél is, 44-nél? 44 dobogós helyezésed van vagy 44 győzelmed?” – nézett Verstappenre Norris. Verstappen közölte, hogy utóbbi. „Basszus, ok. Francba! Akkor még eléggé messze vagyok” – konstatálta a McLaren versenyzője.

Végül Norris azzal zárta az okfejtést, hogy a Hungaroring azért nem pont olyan neki, mint Silverstone, és soha semmi nem lesz olyan, de „ez egy újabb dobogó egy olyan helyen, ahol nem számítottunk erre, ami még különlegesebbé teszi.”

Friss